Clujana iese din insolvență și va deschide 8 noi magazine de încălțăminte

clujana insolvență fabrică
Foto: Captură YouTube

Fabrica de încălțăminte Clujana este pregătită pentru reintegrarea în economie, a anunțat CITR, firma care s-a ocupat de administrarea Clujana de când aceasta a intrat în insolvență.

Planul de reorganizare al Clujana S.A. a fost aprobat luni, 14 ianuarie, de către adunarea generală a creditorilor.

În trei luni de la aprobarea planului, Clujana va ieși din insolvență.

Principalele direcții strategice prevăd continuarea măsurilor adoptate în perioada de observație: deschiderea unui magazin în centrul Cluj-Napoca, începerea primelor campanii de marketing și relansarea brandului în mediul digital (lansarea website-ului, magazinului online și relansarea comunicării în social media).

Datorită acestor acțiuni, fabrica de încălțăminte a înregistrat în lunile octombrie-noiembrie 2018 o dublare a vânzărilor în magazine și o triplare a vânzărilor în rețeaua de distribuție din țară.

„Încă de la deschiderea procedurii, obiectivul nostru a fost de a restructura operațional compania și de a-i oferi șansa reală a unui nou început. Am transformat problemele Clujana în provocări, iar setul de măsuri inițiate în perioada de observație au avut un efect imediat – ritmul de creștere al vânzărilor ne-a depășit așteptările, iar cele două magazine au început să genereze profit operațional. Practic, a fost confirmarea unei strategii curajoase, propuse de o echipă entuziastă, cunoscută pentru soluțiile sale inovatoare pentru companiile în dificultate, a cărei implicare a generat rezultate spectaculoase”, a declarat Mariana Boiciuc, partner CITR Cluj, citată într-un comunicat de presă.

Strategia de reorganizare a Clujana S.A. prevede continuarea măsurilor începute în perioada de observație și deschiderea a 8 noi magazine de încălțăminte în București și în alte centre urbane – cele mai mari reședințe de județ – din România.

„Nu ne oprim aici, tocmai de aceea măsurile strategice propuse de CITR se extind și după închiderea procedurii de reorganizare. Prin planul de reorganizare depus am sintetizat o serie de acțiuni menite să conducă Clujana într-o zonă de break-even, iar ulterior profit operațional. Estimăm că la trei luni de la confirmarea planului, compania va ieși din insolvență”, a mai spus ea.

Următorul pas în procedură este confirmarea planului de reorganizare de către judecătorul-sindic, la sfârșitul lunii ianuarie.

Conform legii, după ieșirea din procedura insolvenței, conducerea companiei va fi preluată de către Consiliul de Administrație Clujana S.A., condus de către Directorul General al companiei.

Clujana – scurt istoric

Cu o istorie de peste 100 de ani, povestea sa a început în 1911, odată cu înființarea tăbăcăriei și a fabricii de pielărie, care a devenit rapid cea mai mare fabrică de încălțăminte din estul Europei timp de mai mulți ani.

În anii ’80-’90, Clujana a fost identificată drept cea mai mare fabrică din industria tăbăcăriei din România, care distribuia produse atât pentru piața internă cât și pentru export.

Nestle închide singura fabrică din România. Mută totul în Ungaria

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.