Nestle închide singura fabrică din România. Mută totul în Ungaria

Foto: adevarul.ro

Elvețienii de la Nestle au decis să închidă singura fabrică pe care o au în România, la Timișoara.

La Timișoara se produc napolitanele Joe, brand românesc.

”Am iniţiat procesul de închidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum”, spun reprezentanții Nestle pentru zf.ro.

Managerul pe România al companiei a acordat și un interviu pentru profit.ro, în care spune că decizia a fost rezultatul unor analize amănunțite.

”Închiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunţite şi după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opţiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noştri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajaţii noştri”, a spus Leszek Warciz.

În fabrica din Timișoara lucrează 388 oameni. Cei mai mulți dintre aceștia vor rămâne fără serviciu din luna mai 2019. Doar 30 de persoane, care lucrează în Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timişoara, nu vor fi afectate de această decizie.

Echipa din sediul din București și cea de vânzări nu suferă modificări, potrivit adevarul.ro.

Nestle are 900 de salariați în România și împlinește anul acesta 24 de ani în țara noastră. Elvețienii comercializează pe piaţa din România produse pentru copii, cereale şi batoane, produse culinare, cafea şi băuturi, napolitane şi ciocolată, hrană pentru animale şi îngheţată.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.