După ce luni de zile a fost împotriva ei, Trump dă acum de înțeles că purtarea măștii e „un act patriotic”

donald trump mască
Foto: Twitter

După ce luni de zile a minimalizat importanța purtării măștilor de protecție pentru stoparea răspândirii coronaviruslui, Donald Trump a postat pe Twitter un comentariu prin care sugerează că purtarea măștilor este „un act patriotic”.

„Suntem uniți în efortul nostru pentru a învinge Virusul Chinezesc Invizibil, iar mulți oameni spun că purtarea măștii este un act patriotic atunci când nu poți să păstrezi distanța socială. Și nimeni nu este mai Patriotic decât mine, președintele vostru preferat”, a scris Donald Trump pe Twitter.

El și-a însoțit mesajul de o fotografie alb-negru în care apare purtând mască de protecție.

Până acum, președintele a evitat să fie văzut purtând mască de protecție. A mai fost văzut purtând una o singura dată, în luna iulie, relatează Euronews.com.

Purtarea măștii de protecție a devenit o chestiune extrem de politizată în Statele Unite ale Americii, mulți cetățeni considerând că purtarea măștii le încalcă drepturile constituționale.

În lunile anterioare, chiar Donald Trump a susținut că nu va purta una. De exemplu, în luna aprilie, când Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA a început să le recomande oamenilor să poarte mască de protecție sau o bucată de material textil care să le acopere fața în public, președintele a spus că el nu va da curs acestei recomandări.

„Nu cred că am să fac așa ceva. Să port o mască peste față în timp ce salut președinți, premieri, dictatori, regi, regine – pur și simplu nu mă văd făcând asta”, a spus Trump.

Ulterior, în luna mai, în timpul unei vizite în Michigan, le-a spus reporterilor că și-a dat jos masca de protecție înainte de a apărea în fața camerelor de filmat deoarece nu a vrut să ofere presei „satisfacția” de a-l vedea purtând-o.

Și chiar în urmă cu o lună, în iunie, președintele american spunea că unii oameni poartă mască doar pentru a transmite un mesaj politic împotriva lui.

În urmă cu doar câteva zile, președintele Donald Trump a respins ideea de a impune o lege la nivel național care să îi oblige pe americani să poarte măști de protecție în spațiul public.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.