Doi parlamentari PSD, reveniți la sânul Vioricăi Dăncilă după câteva zile cu Victor Ponta

Horia Nasra (PSD). Foto: Gazeta de Cluj

Migrația parlamentarilor din PSD spre Pro România se desfășoară în ambele sensuri pentru unii aleși ai țării. Deputații Horia Nasra și Cornel Itu au revenit în PSD, după ce în urmă cu câteva zile spuneau că trec la Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

Revenirea nu are nicio legătură cu moțiunea de cenzură, care va fi votată joi, spune Nasra.

Nasra, născut într-o zi de 23 august în 1984, este la primul mandat de deputat, fiind ales în Cluj, în 2016, la fel ca și celălalt dezertor care s-a răzgândit, Cornel Itu.

Itu (63 de ani) are experiență în Parlament, fiind ales deputat încă din 2008.

Cei doi informaseră luni Biroul Permanent al Camerei Deputaților că se afiliază grupului Pro România.

Nasra fusese înlocuit, la mijlocul lunii septembrie, de jurnalistul Liviu Alexa la șefia PSD Cluj. Puteți citi ce ”isprăvi” a făcut acesta din urmă aici.

„Astăzi m-am întors acasă, în PSD Cluj. Partidul în care am crescut și în care mi-am petrecut tinerețea are nevoie de mine și este de datoria mea să fiu alături de colegii și prietenii mei. Nu am semnat textul moțiunii și nu o voi vota, la fel și colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem și vom fi oameni de stânga și nu putem vota această elucubrație liberală!”, a scris Nasra.

„Nefericita eroare, nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj, poate fi îndreptată. Sunt convins că există sute de social-democrați cu vechime în organizație care pot reprezenta cu onoare clujenii și capitala Transilvaniei, nu un individ care jignește clujenii, românii, înjură jurnaliștii și amenință colegii și aleșii locali.

Sper ca în viitor cele două partide de stânga, PSD și Pro România să gândească un proiect politic comun, pentru că ambele formațiuni împărtășesc valori social-democrate”, a adăugat Horia Nasra pe Facebook.

Cei doi parlamentari PSD au petrecut doar câteva zile în ”opoziție”, la fel ca deputatul Marius Bota, care anunțase că părăsește gruparea, dar a fost convins de Viorica Dăncilă să revină pentru a o ajuta la moțiunea de cenzură.