Președintele PSD Cluj către jurnaliști: „Boschetari de presă”, „Țărancă nesimțită” | VIDEO

liviu alexa
Foto: Captură Facebook Liviu Alexa

Liviu Alexa, președintele interimar al PSD Cluj, i-a jignit pe jurnaliștii clujeni într-o postare video pe care a publicat-o pe Facebook.

Nemulțumit că Asociația Profesioniștilor din Presa Cluj (APPC) i-a transmis o scrisoare deschisă Vioricăi Dăncilă pentru a protesta față de comportamentul și limbajul extrem de vulgar pe care Alexa îl are față de jurnaliștii clujeni, președintele PSD Cluj și-a reiterat jignirile la adresa jurnaliștilor care îl deranjează.

El i-a făcut „boschetari”, „analfabet”, „facturistă”, „gagică” sau „țărancă nesimțită”.

„Boschetarii din APPC fac ce fac și tot ultimii rămân. Și la audiență, și la realizări profesionale. De dimineață, marea asociație a papagalilor de presă din Cluj, compusă din boschetari – sunt niște boschetari de presă – au trimis doamnei Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă, văleu, despre nesimțitul de Alexa care vorbește ca un măgar și-i jignește pe jurnaliști. Bă nene, care jurnaliști? Eu sunt jurnalist! Da? Doamna Fernoagă de la „Actual de Cluj” este așa, o facturistă, eventual. Probabil că doamna Dăncilă după ce a citit acea hârtie a aruncat-o la coșul de gunoi, dar eu am fost curios totuși să văd la ce se referă”, a spus Liviu Alexa în filmarea sa.

„După ce am citit-o, am vrut să mă sinucid. Am să mă sinucid deoarece mi-am dat seama că oamenii ăștia atât de realizați pur și simplu mă detestă. Numai că m-am gândit totuși că am o carieră în spate, am un copil în brațe, ceea ce Fernoagă sau Șoica nu au – tare triști sunteți, bă, niciun copil nu sunteți în stare să faceți. Am o pisică birmaneză, Jessica, care este cam cu 100 de puncte mai inteligentă decât boschetarul Manu. Să vă spun de ce i-am făcut în trecut „troacă de porci” pe boschetarii ăștia de presă. Pe o gagică, care astăzi este în PR, al cărei nume nu mi-l mai aduc aminte, am făcut-o cum am făcut-o pentru că odată la radio și-a permis ca o nesimțită, țărancă ce e, să vorbească despre mine că-l acuz pe domnul Raed Arafat de tot felul de nasoale, fără să-mi dea telefon să mă întrebe și pe mine ce cred despre asta”, a continuat el.

„Pe Tibi Fărcaș, care este și el ceva parte din APPC, nu am ce să-l fac altceva decât un bătrânel – că ești bătrân în general dacă ajungi la 5 – analfabet. Cu Remus Florescu, gângavul președinte al APPC, fac lecții de elocință când vrea el, discurs de oratorie, de compunere, de stilistică. Ca să nu mai zic de Horia Șoica, de la ziarul „Știri de Cluj”, care are o redacție compusă din el și el însuși”, a mai comentat Liviu Alexa.

Ieri, Asociația Profesioniștilor din Presa Cluj (APPC) a lansat o scrisoare de protest față de comportamentul și limbajul vulgar folosit de Liviu Alexa, noul președinte interimar al PSD Cluj (fost jurnalist, Liviu Alexa deține siteul „Ziar de Cluj”).

Iată câteva fragmente din scrisoarea deschisă trimisă de jurnaliști premierului:

„Atacurile la adresa colegilor de breaslă au început acum câțiva ani.

Au fost jignite jurnalistele Corina Brânduşan, Cosmina Fernoagă, Florina Pop și Oana Moisil, într-un mod incalificabil, Liviu Alexa utilizând sintagme ca: „vagin jurnalistic”, „bijboacă jurnalistică”, „duhnind a frustrare prin ochii săi prea apropiaţi de nas”, „minge de tenis plină cu ură ce se loveşte singură de pereţi”, „bilă jurnalistică”, „l-a spălat şi pupat în cur” „măiestrit jurnalism de convenienţă, care ascundea în loc de pană limba în cur”, „scotea muci uscaţi, îi făcea biluţe şi (…) spunea că se hrăneşte vegan şi că mucii sunt, de fapt, extract de kiwi”, „s-a apucat să desfacă numai cutiile cu întăritoare sexuale, pe care a început să le hăpăie pe nemestecate”.

Despre jurnalistul Mihai Bacalu, cel care a scris despre nenumăratele procese de calomnie pe care le are Liviu Alexa, acesta a scris: ”Un singur gândac de Colorado mai pastrase … pe langa el, …., zis si Fecalu, gunoierul media urât mirositor care îi ridică osanale lui … (… nu e gândac de Colorado, e pur si simplu dopu’ la vana lui X). Si, ce să vezi, frate? Ieri, firma de hosting care găzduia penibilitatea aia de mizerie media …. i-a suspendat contul nespălatului”.

Despre reputatul jurnalist clujean, Vasile Măgrădean, de la Agenția Mediafax, care l-a și dat în judecată pe Liviu Alexa, noul președinte al PSD Cluj a scris: ”… cabanosul mic şi fără ouă al presei clujene“, ”Jurnalistul … este un hoţ împuţit. Agenţia de presă … este o instituţie jegoasă care fură“.

Liviu Alexa a fost dat în judecată de președintele APPC Cluj, Remus Florescu, jurnalist la Adevărul, pentru jignirile dintr-un articol de presă. Procesul de calomnie a fost câștigat de acesta, iar Liviu Alexa a fost pus de instanță la plata despăgubirilor.

La adresa jurnalistului cu 30 de ani vechime în presă, Sorin Grecu, Liviu Alexa a scris: ”Nici infarctul păţit nu l-a facut pe marele ipocrit … sa se linisteasca. In continuare, … consuma căcat, deși, se știe, el dăuneaza grav moralitătii. Ultima supărare a ratatului, altfel talentat, este că de ce i s-a “furat” interviul cu …, făcut in adevăr de … acum 10 ani pentru NCN, că de ce nu i s-a cerut voie înainte de difuzare. De aia, cretinule, fiindcă nu e nevoie să îți ceară nimeni voie”.

(…)

Liviu Alexa nu se mai reprezintă pe sine, ci și partidul de guvernământ al unei țări europene. În acest context, considerăm că este inacceptabil și intolerabil modul în care cel pe care l-ați desemnat să conducă filiala clujeană a PSD înțelege să comunice cu presa. În nicio țară cu pretenții minime de civilizație un astfel de limbaj public folosit de un lider politic în adresarea către un membru al presei nu poate trece ignorat sau nesancționat, credem noi.

Vă scriem, astfel, pentru a vă solicita să interveniți în vederea restabilirii unei comunicări decente între PSD Cluj și reprezentanții presei. Una dintre atribuțiile esențiale ale unui lider politic este să-și comunice proiectele presei, iar în acest context Liviu Alexa are o mare problemă, având în vedere atacurile la persoană pe care le-a proferat la adresa unor jurnalișt. Din păcate, constatăm că tipul acesta de comunicare continuă și după obținerea funcției de președinte interimar al PSD Cluj. Menționăm că de la înființare și până în urmă cu câteva zile, comunicarea dintre PSD și presa clujeană a fost una normală.

Stimată doamnă președinte, stimați membri ai conducerii PSD, APPC este decisă să continue demersurile necesare restabilirii unui limbaj civilizat între liderii politici aflați la putere și presă, chiar și prin sesizarea organizațiilor internaționale care se ocupă de protecția jurnaliștilor”.