Dăncilă: „Trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați. De partea mea trebuie să am femeile”

viorica dăncilă
Viorica Dăncilă la Teleorman TV. Foto: Pagina de Facebook Viorica Dăncilă

După ce președintele Klaus Iohannis a respins miercuri, 28 august, toate propunerile Vioricăi Dăncilă pentru portofoliile de miniștri rămase libere după ieșirea ALDE de la guvernare, criticând totodată Guvernul PSD, premierul i-a dat replica lui Iohannis într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

În discursul său, Viorica Dăncilă a părut să sugereze că oamenii politici ai României, „toți acești bărbați”, s-au coalizat împotriva ei deoarece este femeie. În acest context, ea a și cerut sprijinul femeilor din România.

„Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu, am văzut minciunile domnului Ponta, am văzut plângerile penale din partea domnului Orban, și jignirile domnului Barna. Am văzut încă o dată atacurile domnului Iohannis. Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați de stat ai României, care nu au înțeles că lupta politică este pe proiecte, și nu pe cine țipă sau jignește mai tare. Dacă toți acești oameni politici, care conduc acest stat, și care au putere în partidele lor, se poziționează împotriva unui singur om, înseamnă că eu de partea mea trebuie să am românii, femeile din această țară, toți oamenii de bine care nu vor mai accepta vreodată astfel de cuvinte și comportamente și care vor echilibru, consens și oameni responsabili în funcțiile de conducere ale statului”, a declarat premierul.

Iohannis a respins toate propunerile de noi miniștri trimise de Dăncilă

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe Klaus Iohannis că sabotează Guvernul: „Este un comportament la fel de imatur ca cel al domnului Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, celălalt blochează numirea miniștrilor. Noi ne vom continua activitatea. Vom merge în Parlament și vom încerca să obținem susținerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. Și spun acest lucru nu pentru că ne ținem de scaune, așa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate față de țară și față de români. Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt și vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat niciodată o măsură împotriva lor”.

Premierul s-a mai arătat extrem de indignat de faptul că președintele Iohannis a acuzat Executivul de corupție: „Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis folosește de la tribuna oficială a Administrației Prezidențiale expresia „guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toți românii că în ceea ce mă privește nu a existat niciun act de corupție și nici o problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”.