Coaliția pentru Familie dă afară din conferință jurnaliștii incomozi: „Chemăm poliția!”

coaliția pentru familie jurnalist vice
Foto: Captură Prodocens Media

Coaliția pentru Familie a dat afară dintr-o conferință de presă mai mulți jurnaliști, iar unul dintre ei chiar a fost amenințat cu poliția dacă nu părăsește sala.

Au fost dați afară doi jurnaliști de la publicația „Vice”: Mircea Ioan Topoleanu Ciocolatescu și Adina Florea. Dacă Mircea Ioan Topoleanu a apucat să le pună câteva întrebări care i-au deranjat pe cei de la Coaliția pentru Familie, Adina Florea a fost dată afară doar pentru că era de la „Vice”.

În afară de cei doi a fost dat afară și un reporter de la agenția de presă Mediafax care i-a deranjat pe reprezentanții Coaliției pentru Familie deoarece le-a pus o întrebare în timp ce își țineau discursul, au explicat pe Facebook membrii redacției Vice.

În momentul în care jurnalistul Mircea Ioan Topoleanu a vrut să le adreseze câteva întrebări celor de la Coaliția pentru Familie, coaliție care susține modificarea Constituției României astfel încât familia să fie alcătuită doar dintr-un bărbat și o femeie, aceștia i-au spus să iasă afară.

„Vice, vă rog să părăsiți… Vice România…nu a fost invitată la această conferință”, au spus cei doi membri ai Coaliției pentru Familie, deși era vorba de o conferință de presă unde erau prezenți jurnaliști de la mai multe publicații și televiziuni.

„Întrerupem până când părăsiți sala…”, a continuat dialogul.

„Nu, am venit să pun o întrebare”

„Deci Vice, vă rog să părăsiți sala…Vă mulțumim…”

„Aia nu este presă ce faceți voi”, a strigat cineva.

„Vă mulțumim, la revedere”

La un moment dat, jurnalistul a fost amenințat cu poliția.

„Să știți că putem chema organele de poliție”, i-a spus o membră a Coaliției.

„Deci Vice și-a împlinit scopul să arunce în aer conferința de presă…ați făcut show….”

„Bun, reluăm de unde am fost întrerupți…gata …. domnul de la Vice a plecat”.

Coaliția pentru Familie se plânge de anularea unor emisiuni

Potrivit reprezentanților Coaliției pentru Familie, conferința de presă de astăzi a fost prilejuită de faptul că multe dintre emisiunile televizate pe tema redefinirii familiei, programate să apară la diferite posturi TV, au fost anulate.

Referendumul pentru familia tradițională va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie (sâmbătă și duminică), între orele 7.00 și 21.00.

Pentru ca referendumul să fie validat, iar Constituția să fie modificată, trebuie să voteze cel puțin 30% dintre românii cu drept de vot, iar 50% plus 1 dintre cei prezenți la urne să voteze în favoarea redefinirii familiei.

Autoritățile au anunțat că la sfârșit de august în Registrul electoral figurau 18.917.485 de alegători, ceea ce înseamnă că pentru a se atinge pragul de 30% trebuie să meargă la vot 5.675.246 de cetățeni cu drept de vot. Pentru ca legea fundamentală a țării să fie modificată, este necesar ca cel puțin 2.837.624 de români să voteze pentru.

Referendum 7 octombrie. Ghid complet cu 12 informații esențiale

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.