Circulația pe A2 a fost oprită pe ambele sensuri din cauza viscolului

circulația pe A2 ger viscol
Foto: Natalia_Kollegova / pixabay.com

Circulația pe A2 a fost oprită. Circulaţia rutieră pe tronsonul Cernavodă – Constanţa al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa este întreruptă pe ambele sensuri, din cauza viscolului puternic şi a unui eveniment rutier în care au fost implicate mai multe utilaje de deszăpezire, a anunțat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Din acest motiv, la km 160 (Cernavodă), poliţiştii rutieri deviază circulaţia rutieră către Constanţa de pe autostrada A2 pe DN22C.

Circulația pe A2, deviată din cauza viscolului

De asemenea, traficul către Bucureşti este deviat de la Constanţa pe rutele vechi. Pe autostrada A2, vremea este nefavorabilă (viscol puternic), se mai arată în comunicatul de presă al Poliției.

Ce județe sunt afectate de viscol

Pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze pentru curăţarea carosabilului, circulaţia rutieră este întreruptă în judeţul Teleorman pe mai multe drumuri naţionale: DN51 Zimnicea – Viişoara, DN51A Zimnicea – Izvoarele, DN54 Moldoveni – Islaz şi DN65A Turnu Măgurele – Roşiorii de Vede.

De asemenea, în acelaşi judeţ, circulaţia rutieră este întreruptă, din cauza vremii nefavorabile, pe mai multe drumuri judeţene (DJ 504, DJ 506, DJ 506A, DJ 506C, DJ 653, DJ 703).

În judeţul Bacău, traficul este oprit pe DJ119 A (Urechești – Sascut) pe tronsonul cuprins între comuna Urechești (km 0) și satul Conțești (km 5 + 500), din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și viscol). Variantă ocolitoare: comuna Urechești – DN11A – Adjud – DN2 – comuna Sascut.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite pe drumurile publice, Poliția Română le recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să adopte în general o conduită preventivă la volan, adaptând în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum.

Porturi închise

Din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.

Trenuri anulate. Lista completă a rutelor afectate de vremea rea

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.