Trenuri anulate. Lista completă a rutelor afectate de vremea rea

trenuri anulate tren cfr călători
FOTO: Facebook/CFR Calatori

Trenuri anulate pe 26 februarie. Mai multe trenuri au fost anulate din cauza condițiilor meteo, a anunțat CFR Călători în această dimineață, la ora 10.00.

„Pentru evitarea unor situații nedorite și pentru eliberarea liniilor în vederea intervențiilor cu plugurile de zăpadă, pe anumite rute se reduce numărul de trenuri, traficul de călători urmând să fie preluat de restul garniturilor din graficele de circulație, acolo unde există această posibilitate”, se arată în comunicatul de presă al CFR Călători.

CFR Călători informează că în contextul temperaturilor foarte scăzute și a avertizărilor meteo de vreme rea, trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, la nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova instituindu-se Comandamente de Iarnă.

Din cauza condițiilor  meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche s-a redus numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice. De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.

Trenuri anulate – iată lista acestora:

trenuri anulate 26 februarie cfr călători trenuri anulate 26 februarie cfr călători

Este posibil ca, pe parcursul zilei, și alte trenuri să fie anulate. Lista actualizată cu trenuri anulate o găsiți AICI.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare:

– asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă;
– suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc);
– pregătirea  suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.

În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.

Trenuri anulate – recomandarea CFR Călători:

CFR Călători le recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul din gări sau la:

-0219521 – INFO CFR (trafic intern).
-numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe wwww.cfrcalatori.ro la secțiunea Informații telefonice.
– 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
– în aplicația INFO TREN ÎN CIRCULAȚIE (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
– verificați tabelele de sosire/plecare a trenurilor, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB;
– https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro
– https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Personalul de tren va oferi informații călătorilor despre legăturile existente în această situație. De asemenea, CFR Călători și CFR Infrastructură țin legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

Trenuri anulate din cauza codului portocaliu de ger

Începând de luni, 26 februarie, ora 3.00, până la data 1 martie, ora 10.00, o mare parte din țară se află sub cod portocaliu de ger. Temperaturile vor fi foarte scăzute, atât noaptea, cât și iarna.

Zonele afectate vor fi următoarele: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

„În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig”, se arată în comunicatul de presă.

Restul țării se află sub cod galben de ger. Codul galben este valabil până la data de 1 martie, ora 10.00.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.