Cea mai slabă națională de fotbal din lume? Tocmai a pierdut cu 38-0!

Este o înfrângere record pentru fotbalul internațional, depășind clar precedenta diferență istorică de scor: 31-0, din partida Australia – Samoa Americană.

FIFA ar putea sa nu omologheze, însă, recordul, deoarece partida Fiji – Micronezia 38-0 a fost disputată de jucători sub 23 de ani.

Nu este primul eșec sever suferit de Micronezia în ultima săptămână. Înainte să piardă cu Fiji, echipa cedase cu 30-0 în fața fotbaliștilor din Tahiti. Chiar și așa, selecționerul selecționatei microneziene pare să vadă partea plină a paharului.

”Ne-am descurcat bine în a doua repriză”, a spus Stan Foster, citat de The Guardian, după eșecul cu Fiji. ”Marcajul nostru a fost neatent în prima repriză, însă în a doua parte, când am trecut la marcaj om la om, a fost mult mai bine”, a adăugat el.

E drept, Micronezia a primit doar 17 goluri în partea secundă, față de 21 câte încasase în prima parte a meciului. Tehnicianul a decis la pauză să îl schimbe pe portarul Walter Pengelbew cu mijlocașul Dominic Gadad.

În ciuda faptului că formează una dintre cele mai jalnice naționale de fotbal din istorie, micronezienii sunt foarte iubiți în Papua Noua Guinee, unde se dispută Cupa Pacificului.

Cei 500 de spectatori prezenți la meciul cu Fiji au pus presiune pe arbitru, strigând ”penalty!” la fiecare incursiune a micronezienilor în apropierea careului advers. Sprijinul fanilor nu a contat prea mult. Fiji a marcat de cinci ori în primele cinci minute de joc.

”Sunt foarte mari”, a spus mijlocașul-portar Gadad, în vârstă de 20 de ani, despre adversari. Gadad vine de pe insula Yap și nu pare să fie descurajat de înfrângerile severe pe care tocmai le-a suferit alături de echipa națională.

”E greu pentru noi. Abia am început să jucăm fotbal”, a spus Gadad, care până acum trei săptămâni nu jucase niciodată ca portar. Mai mult, primul meci al Microneziei s-a disputat în urmă cu un an și jumătate.

Ideea este susținută și de antrenorul Foster, care este australian: ”Majoritatea băieților trăiesc în sate mici, unde nu se joacă prea mult fotbal. Nu sunt obișnuiți cu spectatorii și nici cu adversari de calitate”.

În ceea ce privește echipa din Fiji, clasată pe locul 195 (din 209) în ierarhia FIFA, partida cu Micronezia a fost o ocazie aproape unică de a zdrobi concurența. Cinci jucători au reușit hat-trick-uri, însă antrenorul, Juan Carlos, nu a fost mulțumit la final:

”Am ratat prea mult”, a spus el. ”Dacă am fi marcat, cine știe cât ar fi fost scorul?! De fiecare dată când am jucat fotbal ”din prima”, am creat o ocazie, însă au existat momente când jucătorii mei au prins drag de minge, au început să viseze și au irosit timp prețios”, a completat acesta.

Micronezienii întâlnesc în ultimul meci de la Cupa Pacificului naționala din Vanuatu, care a remizat, scor 1-1, cu Fiji, în urmă cu câteva zile. Obiectivul lor este să marcheze cel puțin un gol.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă într-o fabrică de fructe din Germania. Se caută femei, bărbați, cupluri
Mari reduceri la mobilier de living, la eMAG
Locuri de muncă pentru români în străinătate. Vase de croazieră și vânzări