Ce amendă a primit spitalul unde un medic a uitat o frână de bicicletă în rana unui pacient

mâner de bicicletă
Foto: Observatorul Prahovean

Spitalul Orășenesc Urlați din județul Prahova, unde un medic a uitat și cusut în rana unui pacient un mâner de frână de bicicletă, a fost amendat cu suma de 32.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică, relatează publicația „Observatorul Prahovean”.

Incidentul s-a petrecut la camera de gardă în urmă cu aproximativ 3 săptămâni. Un bărbat din Prahova a căzut de pe bicicletă și a ajuns la spitalul din Urlați, unde a fost cusut de un medic ginecolog.

Potrivit sursei citate, medicul i-a cusut în rană și un mâner de la o frână de mână, lung de circa 8 centimetri.

Pacientul a descoperit bucata metalică din corp abia după 3 săptămâni, în Olanda, unde s-a dus la doctor deoarece piciorul era foarte umflat și dureros.

În urma controlului realizat de DSP Prahova, spitalul a fost amendat cu 32.000 de lei, însă nu pentru obiectul metalic uitat în piciorul pacientului, ci pentru chestiuni birocratice (mai exact, pentru nerespectarea procedurii referitoare la acordul pacientului informat, respectiv pentru necompletarea tuturor rubricilor din formularul privind acordul pacientului informat).

DSP Prahova a mai anunțat că va sesiza Colegiul Medicilor Prahova pentru verificarea modului în care a fost tratat pacientul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.