Cât ar avea PSD în sondaje acum, potrivit Ecaterinei Andronescu

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Fostul ministru al Educației, care a cerut schimbarea guvernului și lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate, a declarat, la Digi24, că PSD a suferit o scădere importantă în sondaje.

„Am văzut un sondaj, dacă rezultatele sunt adevărate, PSD a ajuns la 25%. E inacceptabil după un an și jumătate. De la 45% la 25% e mult prea mult. Ceva ne-a adus aici, ceva sau cineva.

Fără îndoială PSD a avut guverne mult mai performante. Și acum poate face cel puțin trei guverne performante. Putem avea un premier mai bun”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Fostul premier Mihai Tudose a declarat că este nevoie „de o discuție în partid și nu numai pe temele supuse atenției de doamna Andronescu”. Tudose a cerut să se discute „cu un ton civilizat, cu argumente pro sau contra”, pentru că „nimeni nu deține adevărul absolut”.

Senatorul PSD Niculae Bădălău a adresat un mesaj șefilor din partid prin care le transmite că trebuie să țină cont de ceea ce spune Ecaterina Andronescu, „fiind una dintre cele mai marcante membre din PSD”, potrivit unor surse din partid, citate de Știrile ProTV.

Nu de aceeași părere a fost organizația PSD Sibiu, care a transmis, printr-un comunicat de presă, că Ecaterina Andronescu a răspuns „ordinelor lui Werner Iohannis” și că „a procedat mișelește”.

Președintele PSD Sector 5, Daniel Florea, a scris pe Facebook faptul că Andronescu îl atacă pe liderul partidului, Liviu Dragnea, la fel cum o face și președintele Iohannis.

Un critic puternic a fost și senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației. Acesta a spus că apelul Ecaterinei Andronescu este „ridicol” și „absurd”. De asemenea, a mai declarat că oamenii care vor înlocuirea Guvernului sunt „soroșiștii și exponenții sistemului ocult de putere”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.