Un lider PSD cere clarificări în partid după scrisoarea Ecaterinei Andronescu

liviu dragnea miting psd familia tradițională
Foto: Liviu Dragnea Facebook

Fostul premier PSD Mihai Tudose a declarat, pentru Mediafax.ro, că este nevoie „de o discuție în partid și nu numai pe temele supuse atenției de doamna Andronescu”. Tudose a cerut să se discute „cu un ton civilizat, cu argumente pro sau contra”, pentru că „nimeni nu deține adevărul absolut”.

De asemenea, liderul PSD i-a taxat pe colegii de partid are au criticat-o pe Ecaterina Andronescu după ce a publicat o scrisoare deschisă prin care cerea ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate și să se formeze un alt guvern.

Unul dintre cei mai puternici critici a fost senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației. Acesta a spus că apelul Ecaterinei Andronescu este „ridicol” și „absurd”. De asemenea, acesta a mai declarat că oamenii care vor înlocuirea Guvernului sunt „soroșiștii și exponenții sistemului ocult de putere”.

Organizația județeană PSD Sibiu a spus că senatorul Ecaterina Andronescu „a răspuns ordinelor din înregistrarea lui Werner Iohannis” și că „a procedat mișelește”. Președintele Iohannis a transmis luni un mesaj, după violențele de pe 10 august, prin care le-a cerut membrilor PSD să se delimiteze de „gruparea care a confiscat partidul”.

Președintele PSD Sector 5, Daniel Florea, a scris pe Facebook faptul că Andronescu îl atacă pe liderul partidului, Liviu Dragnea, la fel cum o face și președintele Iohannis.

Mihai Tudose a făcut referire și la o scrisoare pe care a transmis-o președintele executiv al PSD de atunci, Niculae Bădălău, pe 8 ianuarie 2018, către liderii partidului. Printre altele, Bădălău spunea că „primul pas este să considerăm legitime și opiniile cu care nu suntem de acord, să abandonăm iluzia falselor unanimități”.

„Vă supun atenției o serie de provocări și posibile soluții la acestea, având credința că doar împreună putem reuși. Renașterea democrației interne din PSD: dialog, transparență, responsabilitate. Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democrației interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD și-a demis propriul guvern prin moțiune de cenzură; decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunțate și apoi abandonate; fluiditatea schimbării în funcțiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa; nu toți cei care au devenit miniștri erau cunoscuți în partid sau recunoscuți profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern”, se arată în scrisoarea lui Bădălău.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.