O nouă gafă a lui Carmen Dan. Ce a scris ministrul pe Facebook

carmen dan gafă
Foto: Facebook

Ministrul de Interne Carmen Dan a comis o gafă diplomatică într-o postare pe pagina sa de Facebook, relatează Digi24.

Ea a spus că se va întâlni cu ministrul de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, despre care a spus că este președintele Consiliului de Miniștri din Italia.

Însă nu ministrul de interne este președintele Consiliului de Miniștri, ci premierul italian Giuseppe Conte.

„Onorată să primesc vizita președintelui Consiliului de Miniștri, ministru de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, la Ministerul Afacerilor Interne, România. Chiar dacă este o întrevedere scurtă, de numai câteva ore, sper să fie una fructuoasă!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

La scurt timp, postarea a fost corectată, după ce presa a semnalat greșeala.

Matteo Salvini este vicepreședintele Consiliului de Miniștri din Italia.

carmen dan gafă
Foto: Captură Facebook via Digi24

Carmen Dan are probleme grave cu limba română

Precum premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Interne Carmen Dan s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroasele gafe și greșeli de exprimare făcute.

În noiembrie anul trecut, când a fost întrebată de jurnaliști cine era șoferul unui vehicul al Ministerului de Interne care a condus haotic pe un bulevard circulat din București, punând viața oamenilor în pericol, Carmen Dan a replicat nervoasă: „Vreţi să vă dau eu, acum, nume şi pronume şi toate cele?”, demonstrând că nu știe diferența dintre „prenume” și „pronume”.

Cu altă ocazie, ea a spus “am decât informațiile pe care le aveți și dumneavoastră” în loc de forma corectă “nu am decât informațiile pe care le aveți și dumneavoastră”.

Nici înainte să fie ministru Dan nu stăpânea limba română. Într-o declarație de avere din anul 2012, Dan a scris că este „supprefect” în loc de „subprefect”.

Citiți și:

Carmen Dan a gafat din nou. Ce a spus ministrul de Interne
Gafă la ministerul condus de Carmen Dan: „Nașterea Domnului, în liniște și siguranță”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.