Carmen Dan a gafat din nou. Ce a spus ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro

În timpul unei teleconferințe avute cu prefecții din zonele afectate de inundații, ministrul de Interne Carmen Dan a comis o nouă gafă. 

Ea a întrebat autoritățile din Buzău dacă au verificat și Întorsura Buzăului, însă acest oraș nu se află în județul Buzău, ci în Covasna.

Iată discuția, relatată de mediafax.ro:

„Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, i-a întreabat ministrul Carmen Dan pe cei din Buzău.

„Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”, i-au răspuns aceştia.

„Bine, bine, dar e la graniţa de judeţe, e bine să verificaţi şi voi”, a venit replica lui Carmen Dan.

Varianta Ministerului de Interne

La scurt timp a venit și reacția Ministerului de Interne. Potrivit MAI, ministrul Carmen Dan se referea la depresiunea Întorsura Buzăului și nu la orașul cu același nume.

„Referitor la discuțiile din cadrul videoconferinței din această dimineață, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea și nu localitatea în sine, este în competența Administrației Bazinale de Apă Buzău — Ialomița /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău și figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române. În dialogul cu prefecții, ministrul afacerilor interne a solicitat modul în care autoritățile au în atenție aceste zone. Despre această zonă a fost vorba în discuția cu prefectul de Buzău și nu despre localitatea care este situată în județul Covasna”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Carmen Dan și gafele sale

În trecut, Carmen Dan a făcut numeroase greșeli de scriere și de vorbire, dând de înțeles că nu stăpânește prea bine limba română: a vorbit despre „nume și pronume” în loc de “nume și prenume”, a spus că „am decât informații” în loc de „n-am decât informații”, iar în declarația de avere a spus că a ocupat funcția de „supprefect” (în loc de subprefect).

Toată România se află sub cod portocaliu sau cod galben de ploi abundente până marți, 10 iulie.

Codul portocaliu este valabil de duminică, 8 iulie, ora 16.00 până marți, 10 iulie, ora 21.00. În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei, vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70…80l/mp.

Codul galben este valabil de duminică, 8 iulie, ora 11.00, până marți, 10 iulie, ora 21.00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

cod portocaliu de ploi

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.