Care sunt cele 3 localități din Argeș care ar putea fi puse în carantină

județul argeș
Foto: Asybaris01 / Wikipedia

Prefectul de Argeș a anunțat care sunt cele 3 localități din județ care ar putea fi plasate în carantină în perioada următoare din cauza creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

Anterior, premierul Ludovic Orban declarase că există 3 localități din județul Argeș care se află sub supraveghere în acest moment din cauza numărului mare de pacienți.

Este vorba de comunele Buzoești, Vulturești și Ciomăgești, a declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, la postul de televiziune Digi24.

„Sunt 3 localități, dar în două dintre ele avem centre de asistență socială unde, din păcate, în ultima perioadă au izbucnit cazuri pozitive, în condițiile în care pe perioada stării de urgență, în toate aceste centre personalul era izolat acolo două săptămâni, se testa și la intrare și la ieșire, și nu am avut niciodată niciun caz. Problema a apărut acum, în această transmitere comunitară accentuată, când probabil că în timpul liber personalul medical s-a infectat, așa cum se întâmplă cu această creștere cu care noi ne confruntăm în Argeș”, a spus Soare.

„În Buzoești și Vulturești, având aceste centre, cazurile sunt localizate în aceste zone (centre -n.r.). În cealaltă localitate avem, de exemplu, 5 persoane pozitive, numai că populația din această localitate este destul de mică”, a mai declarat el.

Comuna Buzoești are o populație de 15.000 de locuitori, Vulturești de 2.900 de locuitori, iar în Ciomăgești trăiesc 1.170 de oameni.

Prefectul a mai declarat că situația acestor localități va fi analizată miercuri, într-un comitet de urgență, pentru a vedea dacă se impun restricții suplimentare.

Aceste restricții ar putea consta în blocarea acestor localități, astfel încât intrarea și ieșirea să se facă numai cu motive bine justificate.

În ultimele săptămâni, județul Argeș s-a aflat mai mereu în top în privința numărului de cazuri noi de coronavirus depistate de la o zi la alta. De pildă, doar ieri s-au înregistrat 97 de cazuri noi în Argeș, județul fiind pe locul doi după capitală, sunt s-au înregistrat 151 de infecții noi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.