Călin Popescu Tăriceanu: „Mă gândesc serios la o candidatură la prezidențiale”

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu fujitsu siemens
Călin Popescu Tăriceanu. FOTO: senat.ro

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că se gândește serios să candideze la alegerile prezidențiale din acest an.

„Sigur, mă gândesc serios la o candidatură la prezidențiale. Dar de aici până la a-mi anunța candidatura, că o să mă întrebați „Mergeți singur?”, „Mergeți cu PSD-ul?”, nu mă întrebați lucrurile astea că încă nu am luat această decizie. Când o s-o iau sigur că o să aflați mai mult. Dacă o s-o iau și când o s-o iau”, a spus Călin Popescu Tăriceanu într-o emisiune la postul de televiziune Digi 24.

Întrebat ce părere are despre faptul că un sondaj prezentat joi, 31 ianuarie, de Europa FM, arată că Liviu Dragnea ar fi ales doar de 6% dintre români, în vreme ce președintele ALDE de peste 15%, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este nevoie de un sondaj mai precis.

„Da, dar să știți că n-o să iau decizia nici eu, nici colegii mei din PSD, bazat numai pe sondajul lui Europa FM. Probabil c-o să facem noi sondaje… nu știu… mai exacte, mai complete, care să permită o analiză socio-demografică mai solidă și care să ne permită să luăm o decizie cât mai bună, care să ne dea cea mai bună șansă pentru câștigarea alegerilor”, a menționat el.

„Suntem într-o coaliție și, cel mai probabil, o candidatură comună are șanse mai mari decât două candidaturi separate”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit sondajului realizat de IMAS la comanda Europa FM, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminică, actualul președinte Klaus Iohannis ar fi preferat de 34,4% dintre români, Călin Popescu Tăriceanu ar obține 15,4%, Victor Ponta – 13,2%, Dacian Cioloș 10,9%, iar Liviu Dragnea 6%.

Perioada de realizare a interviurilor a fost 11 – 30 ianuarie 2019, pe un eșantion de 1.011 de respondenți. Eroarea de eşantionare este de +/- 3,1%.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.