Cum ar vota românii dacă alegerile ar avea loc duminică. Liviu Dragnea e la 6%!

Sondaj IMAS pentru alegerile parlamentare. Foto: europafm.ro

Un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că PSD rămâne, la limită, pe primul loc în opțiunile de vot ale românilor, dacă alegerile parlamentare ar avea loc în această duminică.

Dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlament, 17,4 % dintre români ar vota cu Partidul Social Democrat. Pe locul doi, la aproximativ 2 procente în urmă se află Partidul Național Liberal.

USR ar obține 7,6 la sută din voturi, ALDE ar lua 9,2 procente, în timp ce Plus ar conta pe 6,1% din voturi, iar Pro România pe 5,6%.

Dintre cei 1011 de respondenți ai sondajului, 23% la sută sunt nehotărâți, iar 8,2% au spus că nu vor vota la alegerile parlamentare dacă ele vor fi duminică, mai scrie Europa FM.

În ceea ce privește opțiunea de vot la alegerile europarlamentare, rezultatele sunt similare. PSD are 17,4%, PNL – 16,5%, USR – 9,3%, ALDE – 9,1%, în timp ce Pro România ar aduna 6,4% din voturi, iar Plus – 5,2%.

Foto: europafm.ro

Dacă în loc de luna noiembrie, alegerile prezidențiale ar avea loc duminică – Klaus Iohannis ar rămâne favorit cu 34,4% din intențiile de vot. Călin Popescu Tăriceanu ar obține 15,4%, Victor Ponta – 13,2%, în timp ce Dacian Cioloș se situează la cota 10,9%.

Foto: europafm.ro

Liviu Dragnea contează doar pe 6% din voturile celor chestionați. Procentul celor nehotărâți sau celor care nu răspund este de 8,2%.

Perioada de realizare a interviurilor: 11 – 30 ianuarie 2019. Eroarea de eşantionare este de +/- 3,1%.