Călin Popescu-Tăriceanu: „Voi câștiga dacă voi candida la alegerile prezidențiale”

călin popescu-tăriceanu
Foto: Facebook

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că, dacă va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă, le va câștiga.

Întrebat de un jurnalist de la postul de televiziune Antena 3 ce scor va obține la alegerile prezidențiale din acest an, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns că le va câștiga.

„Un singur scor. Voi câștiga dacă voi candida. Dar candidatura nu este încă decisă. Cu partenerii din PSD am hotărât ca acest subiect să-l abordăm după alegerile pentru Parlamentul European. Vom evalua care este candidatul care are cele mai bune șanse ca să îl învingă pe Klaus Iohannis la alegerile din toamnă”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu joi seară, la Antena 3, în emisiunea „Punctul de Întâlnire”.

Călin Popescu-Tăriceanu: „Sunt pregătit pentru așa ceva”

„Pentru noi n-a venit momentul încă al luării unei decizii. E o decizie grea. Sunt pregătit pentru așa ceva. Vom hotărî și vom decide ceva mai târziu. Dar nu mai durează mult, sunt aproximativ două luni până când se va lua această decizie”, a adăugat președintele Senatului.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, realizat de CURS, Călin Popescu-Tăriceanu ar fi votat de 23% dintre alegători, la distanță de 13 procente de actualul președinte Klaus Iohannis, care ar fi votat în primul tur de 36% dintre români.

Pe locul al treilea în acest sondaj de opinie se află președintele PSD, Liviu Dragnea, care ar obține 15% din voturile românilor.

Urmează Dacian Cioloș, cu 9% dintre voturi și comisarul european Corina Crețu (Pro România), care ar obține 6%.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS), în perioada 12-25 martie 2019, pe un eșantion național de 1.067 de persoane. Sondajul a fost realizat la domiciliul respondenților, și are o eroare statistică de +/- 3%.

V-ar putea interesa și:

Ce procente ar obține partidele dacă duminică ar fi alegeri europarlamentare
Sondaj de opinie PNL. Ce scoruri ar obține partidele

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.