Sondaj de opinie PNL. Ce scoruri ar obține partidele

sondaj de opinie pnl
Foto: Facebook

Sondaj de opinie PNL. Un sondaj de opinie realizat de Partidul Național Liberal arată că, dacă ar fi alegeri, PSD ar obține 30,2%, iar PNL 27%, relatează newsweek.ro.

Sondajul a fost realizat față-n față pe 26.000 de subiecți și are o marjă de eroare de 0,9%.

Sondaj de opinie PNL – Iată cât ar obține fiecare partid:

PSD – 30,2%
PNL – 27%
ALDE – 11,55%
USR – 10,2%
Pro România (Victor Ponta) – 5,5%
PLUS (Dacian Cioloș)– 5%
UDMR – 5%
PMP – 4,2%

Sondajul a fost prezentat de președintele PNL Ludovic Orban duminică seară, 28 ianuarie,  într-o intervenție telefonică la B1TV.

Sondaj de opinie PNL. Orban: ”Scor catastrofal pentru PSD”

„27% are PNL, la 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Gândiţi-vă că în sondajele din ianuarie-februarie 2017 PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe la 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta segmentul dur al PSD s-a redus”, a explicat Ludovic Orban la B1 TV.

Potrivit sondajului, 76,5% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este una greșită și doar 17,3% cred că direcția este una bună.

În ceea ce privește situația gospodăriei, 24,2% dintre cei intervievați spun că este mult mai rea decât anul trecut, iar 48,2% declară că este la fel, fără nicio îmbunătățire.

Sondaj IMAS: PSD, depășit de PNL

Potrivit unui alt sondaj de opinie, dat publicității de USR la finalul anului trecut, PSD ar fi fost chiar depășit în opțiunile românilor de către PNL.

Iată cum arătau procentele din sondajul realizat de IMAS și care a vizat intenția de vot a românilor în luna decembrie 2018:

PNL – 26,1%
PSD – 25,2%
USR – 11,5%
ALDE – 9,6%
MRÎ – 8,1% (actualul PLUS al fostului premier Dacian Cioloș)
Pro România – 6,2% (partidului fostului premier Victor Ponta)
UDMR – 4,6%
Alt partid – 2,7%
PMP – 2,5%
PRM – 1,9%
PNTCD – 1,6%

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.