„Ca la aeroport”. Un turist a pornit în drumeție pe munte cu trolerul după el

troler munte vârful moldoveanu
Sursa: Salvamont Argeș

Salvamontiștii din județul Argeș le atrag atenția turiștilor care pornesc în drumeții să aibă grijă ce fel de „bagaje” iau cu ei.

Salvamont Argeș a publicat pe pagina de Facebook un filmuleț în care apare un bărbat care merge pe munte cărând un troler.

Potrivit salvamontiștilor, bărbatul plecase în drumeție de la Bâlea Lac spre Vârful Moldoveanu.

„Turism de munte in mileniul trei. Mirajul vârfului Moldoveanu, împins până la ridicol. Domnul cu trolerul a plecat de la Balea Lac spre Moldoveanu, așa cum îl vedeți, ca la aeroport! (…) Ne gândeam să ridiculizăm momentele, dar… no comment… Să nu vă mirați când auziți povestite situații penibile, care au sfârșit urât”, au scris pe Facebook reprezentanții Salvamont Argeș.

Postarea s-a viralizat, iar sute de internauți au comentat situația, unii dintre ei publicând la rândul lor poze în care au surprins turiști cu trolere sau prost echipați pentru o drumeție la munte.

Moldoveanu este cel mai înalt vârf din România, având o altitudine de 2.544 de metri. El se află în Masivul Făgăraș, în județul Argeș.

Traseul de la Bâlea Lac spre Vârful Moldoveanu nu este deloc unul ușor, ci destul de greu, în special dacă se turiștii plănuiesc să se întoarcă în aceeași zi la Bâlea Lac. Dus-întors, traseul durează aproximativ 14 ore.

Turism de munte in mileniul trei. Mirajul vârfului Moldoveanu, împins până la ridicol. Domnul cu trolerul a plecat de…

Publicată de Salvamont Argeș pe Luni, 24 august 2020

Recent, cei de la Salvamont Argeș au atras atenția și asupra altor comportamente dezamăgitoare întâlnite la turiștii veniți la munte. La sfârșitul lunii iunie, salvamontiștii au publicat o imagine cu o femeie care smulsese o întreagă tufă de bujori de munte, specie protejată. Femeia a fost fotografiată în zona Bâlea Tunel.

„Reamintim troglodiţilor că bujorul de munte e specie protejată şi se iau amenzi grase la buget. În plus, NU se poate răsădi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat”, au comentat atunci cei de la Salvamont Argeș.

O femeie a plecat acasă cu o tufă de bujori de pe munte. Salvamontist: Troglodiților, se dau amenzi grase

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.