Burger King revine în România după 6 ani

burger king
Foto: moreharmony / pixabay.com

Lanțul de restaurante fast food Burger King a decis să revină în România, la 6 ani după ce a ieșit de pe piață, relatează adevarul.ro.

La ora actuală, lanțul american mai are un singur restaurant în România, cel de pe Aeroportul Otopeni, însă acolo pot lua masa doar cei care au bilet de avion.

Potrivit sursei citate, Burger King a semnat un acord cu dezvoltatorul de restaurante AmRest, cu sediul în Polonia.

„Acest acord stabileşte un nou punct de referinţă în implementarea strategiei de creştere a Burger King în regiune. Avem o viziune clară asupra dezvoltării brandului şi suntem cu adevărat încântaţi de oportunităţile oferite de AmRest”, a declarat Alan Laughlin, preşedintele reţelei Burger King din cadrul AmRest.

Reţeaua va fi extinsă şi în alte țări din regiune: Polonia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria.

În trecut, Burger King a avut mai multe restaurante în România, însă ele au fost închise treptat, ultimele în 2012.

Fondat în urmă cu 65 de ani, lanțul Burger King are peste 15.000 de restaurante în 100 de țări și peste 34.000 de angajați.

În 2015, a avut venituri de 4,05 miliarde de dolari.

Foto: moreharmony / pixabay.com

Citiți și: Ideea de 1 milion de euro. Cum concurează micii antreprenori de cartier cu marile lanțuri

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.