Decizie Ryanair. Bilete de avion ieftine mai puține din România

FOTO: fak1911/Pixabay.com
FOTO: fak1911/Pixabay.com

Compania irlandeză Ryanair a anunțat că va sista din toamnă mai multe zboruri din România către Milano, Bergamo, Memmingen, Barcelona, Dusseldorf și Londra. Cei care vor pierde aceste bilete de avion ieftine vor fi orădenii. Potrivit ebihoreanul.ro, toate aceste destinații nu vor mai fi operate de pe Aeroportul Internațional Oradea.

„Din motive comerciale, Ryanair nu va opera zboruri din/către Oradea în programul de Iarnă 2018. Vom continua să operăm 5 rute pentru programul Vara 2018, către Milano Bergamo, Memmingen, Barcelona Girona, Dusseldorf Weeze şi Londra Stansted, acestea fiind acum disponibile pentru rezervări pe Ryanair.com”, au transmis reprezentanţii companiei irlandeze.

În urma acestei decizii orădenii nu vor mai avea zboruri internaționale directe, pentru că pe Aeroportul Oradea mai sunt operate doar zboruri charter către Antalya pe perioada de vară.

La aproape un an de când au pus în vânzare bilete de avion ieftine de pe Aeroportul Oradea, pe 22 februarie Ryanair marca transportarea a 100.000 de clienți. Cu această ocazie, au fost scoase bilete de avion ieftine pentru călătorii în martie-mai.

Directorul Aeroportului Internațional Oradea, Gheorghe Pasc, se arăta optimist în ceea ce privește colaborarea cu Ryanair, mai ales că anul acesta ar urma să fie finalizat și inaugurat noul terminal, lucru care ar duce la mărirea capacității de prelucrare a pasagerilor și bagajelor.

Bilete de avion ieftine mai puține și pentru timișoreni

La sfârșitul lunii februarie, Ryanair a anunțat că va închide baza de la Timișoara de pe 25 martie. Însă vor fi în continuare bilete de avion ieftine pentru toată vara lui 2018 către Milano și București.

„Decizia Ryanair de a închide baza din Timişoara rezultă din performanţa sa comercială slabă, într-o perioadă în care cererea tot mai mare de aeronave Ryanair este disponibilă în alte aeroporturi din Europa”, motivează compania.

Programul actual de iarnă al Ryanair, care include şapte rute din Timişoara, va continua să funcţioneze conform planificării până la închiderea bazei programată pentru data de 25 martie.

De asemenea, în aceeași lună și Blue Air a renunțat la curse de pe acest aeroport, acuzând „fricțiuni”. Blue Air opera zboruri de la Timișoara către Iași și Cluj Napoca.

Când găsești bilete de avion ieftine

Există câteva reguli pe care trebuie să le respecți pentru a cumpăra bilete de avion ieftine. Cele mai mici prețuri sunt cu 4-5 luni înainte. Dar dacă te-ai hotărât mai târziu, bilete de avion ieftine mai găsești și cu 6-8 săptămâni înainte de cursă.

De asemenea, important de știut este și faptul că prețul unui bilet de avion se poate modifica și de trei ori într-o zi. Cele mai scumpe bilete de avion sunt la cursele de duminică, pentru că de obicei cei mai mulți se întorc din city break la sfârșit de săptămână. De obicei, prețurile mai mici sunt la cursele de marți, miercuri sau sâmbătă.

De asemenea, foarte important de știut este faptul că prețurile vor fi mult mai mari dacă vrei să le cumperi în săptămâna cursei. Prețurile sunt stabilite de softuri, pe baza unor algoritmi, însă de multe ori sunt și intervenții umane. În funcție și de ofertele celorlalte companii concurente, prețurile la bilete de avion scad sau cresc. Oferte bune se găsesc de obicei marțea și miercurea.

FOTO: fak1911/Pixabay.com