După Blue Air, o altă mare companie low cost pleacă de la Timișoara

boeing 737 NG tarom ryanair
Aeronavă de tip Boeing 737. Foto: boeing.com

Ryanair a anunțat astăzi, 22 februarie, că își va închide baza operațională de la Timișoara începând cu data de 25 martie.

Programul de iarnă al Ryanair, care includea 7 rute ce conectau Timișoara de alte orașe, va continua să fie în vigoare până la data de 25 martie, când baza va fi închisă.

Potrivit comunicatului de presă, rutele Timișoara – Milano și Timișoara – București, în ambele sensuri, vor continua să fie operate de Ryanair pe parcursul verii 2018.

Toți clienții afectați de desființarea bazei de la Timișoara vor fi atenționați prin e-mail și SMS și vor primi informații privind opțiunile existente: primerea banilor înapoi sau transfer pe rute alternative.

Ryanair a luat decizia de a-și închide baza de la Timișoara din cauza „performanțelor comerciale slabe într-un moment în care există o cerere în creștere ca aeronavele Ryanair să opereze pe alte aeroporturi din Europa”.

„Regretăm închiderea bazei noastre operaționale de la Timișoara începând cu data de 25 martie, cauzată de performanța comercială slabă. Le cerem scuze clienților pentru neplăcerile cauzate de această decizie”, a declarat David O’Brien, reprezentant al companiei Ryanair, citat în comunicat.

De la Timișoara, Ryanair zbura spre țări precum Belgia, Germania, Italia și Marea Britnaie, precum și spre alte orașe din România.

Orașele spre care zbura erau următoarele: Bruxelles, Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Londra și București.

Decizia companiei Ryanair vine la scurt timp după ce și compania Blue Air a luat decizia de a nu mai opera pe aeroportul din Timișoara începând cu data de 17 februarie.

La începutul lunii februarie, compania aeriană low cost Blue Air a anunțat că nu va mai opera zborurile spre Cluj-Napoca și Iași cu plecare din Timișoara din cauza neînțelegerilor cu reprezentanții Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

„Din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara suntem nevoiți să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timișoara-Iași-Cluj cu efect imediat”, se arata în mesaj.

„Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezența companiilor românești pe piața din Romania deranjează din ce în ce mai tare. Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 Februarie 2018”, continuă mesajul.

De pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, Blue Air opera curse frecvente spre Cluj-Napoca și Iași.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.