Ben și Denali. Emoționanta poveste de prietenie dintre un om și un câine

Captură Vimeo.com
Captură Vimeo.com

La începutul anului 1924, în gara unui mic orășel din Japonia, profesorul universitar Hidesaburo Ueno găsește un cățel mic din rasa Akita rătăcit printre bagaje. Îl ia acasă. În scurt timp se atașează unul de celălalt, iar câinele îl însoțește în fiecare dimineață până la gară, când pleca la serviciu, și-l aștepta la întoarcere, seara.

Apoi, în mai 1925, profesorul a suferit un atac de cord în sala de clasă și a murit. Câinele l-a așteptat seara. A stat în fața gării zile, apoi săptămâni, luni și ani. După nouă ani, Hachiko a murit în fața gării, așteptându-și stăpânul.

„Nu e ușor să-ți iei rămas bun de la un prieten, în special de la cei care te-au încurajat și ți-au fost alături în cele mai urâte și negre momente ale vieții tale”, spun realizatorii filmului Patagonia, un clip care prezintă o poveste contemporană de prietenie dintre un om și un câine.

Filmul de rămas bun a fost postat în urmă cu câteva zile pe rețeaua de video sharing Vimeo și a strâns sute de comentarii. E un scurt documentar despre prietenie, despre viață și „bun rămas”.

Actori principali sunt Ben Moon și Denali, un tânăr și camaradul său, un câine. În rolul naratorului este câinele, scenariștii imaginându-și cum ar suna un rămas bun din partea celui mai bun prieten al lui Ben. E o poveste care ne învață că iubirea, dragostea de cineva, te face să ai răbdare, să aștepți până la capăt, chiar și atunci când nu mai e nimic de așteptat. Iată clipul: 

Denali from FELT SOUL MEDIA on Vimeo.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.