Barul din București care le cerea clienților să plătească o taxă de coronavirus a fost amendat

restaurant
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Protecția Consumatorilor a sancționat barul din Capitală unde taxa de coronavirus era trecută pe nota de plată cu 10.000 de lei. Patronul a fost sancționat pentru practici comerciale incorecte.

Barul amendat are doar 12 locuri pe terasă, iar taxa de coronavirus a apărut pentru a acoperi din pierderile suferite în timpul epidemiei.

“Toate astea acumulate, ne-au îngreunat foarte mult activitatea şi ne-au determinat să recurgem la o astfel de soluţie pe o perioadă de 6 zile. În data de 1 iunie am introdus-o când am început activitatea şi am renunţat în dată de 6”, a declarat administratorul barului pentru Știrile ProTV.

Patronul spune că toți clienții erau informați înainte de a li se prelua comanda că vor plăti și această taxă de coronavirus, fiind afișat chiar și un anunț pe ușa localului.

Reprezentanții Fiscului spun, însă, că noua taxă nu are niciun suport legal. Chiar și așa, restricțiile impuse în ultimele luni de zile au afectat profund activitatea barurilor, dar și pe cea a teraselor.

Mai mult, proprietarii acestor localuri se plâng că pot servi mult mai puțini clienți în această perioadă, dar și că au costuri foarte ridicate cu lucrările de dezinfectare periodice pe care trebuie să le facă.

În prezent, un sfert dintre angajații din baruri și restaurante sunt în pericol să își piardă locurile de muncă.

Ce spune ANAF despre taxa COVID-19 de la terase și restaurante