Badantele din Italia care nu au certificat verde trebuie să plece din casa în care lucrează şi locuiesc

îngrijire bătrâni în străinătate Job îngrijire bătrâni în străinătate oferte îngrijire bătrâni angajări îngrijire bătrâni îngrijitori de bătrâni joburi îngrijire bătrâni
Foto: geralt / pixabay.com

Badantele din Italia care nu au certificatul verde trebuie să plece din casa în care lucrează şi locuiesc, relateză hotnews.ro, care citează Rai News.

Dacă îngrijitorul nu deţine certificatul verde, nu va putea avea acces la locul de muncă, iar dacă locuiește cu angajatorul va trebui, prin urmare, să plece din casa respectivă.

Astfel, badantele fără certificat verde nu pot beneficia de cazare, mâncare și salariu.

Începând cu data de 15 octombrie, toți angajații din Italia – atât de la privat, cât și de la stat – trebuie să prezinte la muncă certificatul verde.

Certificatul verde demonstrează că persoana în cauză este vaccinată, a avut COVID în ultimele 6 luni sau are un test negativ. Testul antigen este valabil 48 de ore, iar cel PCR timp de 72 de ore.

În total, 23 de milioane de angajați din Italia sunt vizați de această măsură menită să reducă transmiterea coronavirusului.

Potrivit Știrile PRO TV, în Italia sunt înregistrate peste 600.000 de femei, majoritatea românce, care îngrijesc bătrâni.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.