Somon infectat cu o bacterie periculoasă, descoperit la Auchan

somon
Foto: sapphir1 / pixabay.com

Lanțul de hipermarketuri Auchan recheamă un produs contaminat cu o bacterie periculoasă.

Este vorba despre produsul „Pouce File de somon afumat” de 100 de grame, cod EAN 5949084000153, produs în data de 16.01.2019, și care expiră în 01.03.2019.

În urma unui control intern, analizele efectuate la două eșantioane din cele 5 prelevate au stabilit prezența bacteriei Listeria monocitogenes, informează Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

„Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma”, se mai arată în comunicatul de presă al ANSVSA.

somon afumat listeria auchan

Listeria monocitogenes este o bacterie patogenă ce cauzează boala listerioză, care poate fi fatală. În Uniunea Europeană, în anul 2014 au fost 2.161 de cazuri confirmate de listerioză, dintre care 210 fatale.

Febra, durerile musculare, greața, voma și durerile gastrice sunt câteva dintre simptomele listeriozei.

În cazul în care bacteria reușește să pătrundă la nivelul sistemului nervos, bolnavul poate avea cefalee, rigiditate cervicală, convulsii și își poate pierde echilibrul, potrivit sfatulmedicului.ro.

Listerioza poate duce și la complicații: șoc septic, meningită, encefalită, ulcer, pneumonie, infecții intrauterine sau cervicale la femeile însărcinate, care pot duce la avort spontan.

Foto: sapphir1 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.