Atac armat în SUA, într-un lăcaș de cult. 11 oameni au murit

atac armat sinagoga sua
Foto: BBC / Captură YouTube

11 peroane au murit după ce un bărbat a deschis focul într-o sinagogă din Pittsburg, statul Pennsylvania, SUA. Bărbatul a fost arestat, anunță BBC.

Este cel mai grav atac antisemitic din istoria recentă a Statelor Unite.

Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, este bărbatul acuzat că a deschis focul în sinagoga Arborele Vieții în timpul slujbei de Sabat.

Pentru crimele sale, Robert Bowers ar putea fi condamnat la moarte.

Alte 6 persoane, printre care și 4 polițiști, au fost rănite în timpul atacului. Președintele Donald Trump a spus că atacul este „un act îngrozitor de crimă în masă”.

Potrivit martorilor, Robert Bowers a intrat în sinagoga sâmbătă dimineața, în jur de ora 10.00 (ora locală), având asupra sa o pușcă și 3 pistoale. A ucis 11 oameni, iar apoi a ieșit din clădire, unde s-a întâlnit cu forțele SWAT.

După un schimb de focuri, bărbatul s-a predat. Și el a fost rănit, iar acum este tratat la spital. Atacul a avut o durată de aproximativ 20 de minute.

Potrivit presei, în momentul în care a început să tragă în oameni, Bowers a strigat: „Toți evreii trebuie să moară”.

Scena crimei era „îngrozitoare”, a declarat un oficial din Pittsburg responsabil de siguranța publică, și a adăugat: „Este una dintre cele mai îngrozitoare pe care le-am văzut, și am lucrat la câteva anchete unde am văzut avioane prăbușite”.

Un agent FBI a declarat într-o conferință de presă că bărbatul nu era cunoscut autorităților înainte de acest atac.

robert bowers
Robert Bowers, bărbatul suspectat că a comis atacul. Foto: BBC

https://www.youtube.com/watch?v=Ki5DhmV-Lv4

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.