Acuzații grave. Un asistent spune că 20 de pacienți ATI au murit din cauza administrării greșite a unui medicament

Foto: urgentapantelimon.ro

Un asistent neidentificat de la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București susține că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI a spitalului, au murit 20 de pacienți după ce le-a fost administrat incorect un medicament.

În cursul zilei de joi, 11.04.2024, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat), că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI, ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

„Este un număr, chiar și pentru o secție de terapie intensivă, neobișnuit de mare, dar trebuie să vedem care au fost cauzele deceselor, dacă există vreo culpă medicală”, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila la postul de televiziune Digi 24.

Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate.

De asemenea, Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București.

În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuților sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătății a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate.

De asemenea, și Corpul de Control al Ministrului Sănătății se va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților.

Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.