Actorul Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie pe un platou de filmare

alec baldwin
Foto: Gage Skidmore / Wikipedia / News Nation

Actorul Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie pe un platou de filmare din New Mexico, SUA, cu o armă din recuzită, relatează BBC. Un alt bărbat a fost rănit.

Incidentul a avut loc pe platoul de filmare al westernului „Rust”, în care Alec Baldwin joacă rolul unui bandit al cărui nepot în vârstă de 13 ani este acuzat de omor din culpă.

În vârstă de 42 de ani, Halyna Hutchins era directorul de imagine al filmului. Ea a fost transportată la spital cu un elicopter, însă a murit.

Bărbatul rănit este chiar regizorul filmului, Joel Souza, în vârstă de 48 de ani. El a fost dus cu o ambulanță la spital.

Un purtător de cuvânt al lui Alec Baldwin a declarat că a fost vorba de un accident care a implicat o armă din recuzita filmului, armă care nu avea gloanțe adevărate.

Purtătorul de cuvânt al șerifului din Santa Fe a declarat că Baldwin a venit de bunăvoie pentru a discuta cu detectivii. Un martor a povestit că actorul a fost văzut ieșind din sediul poliției cu ochii în lacrimi.

Incidentul este în continuare investigat de autorități.

Conform BBC, în timpul filmărilor sunt folosite adesea arme reale încărcate cu gloanțe oarbe (adică doar cu cartușe, fără gloanțe) astfel încât atunci când sunt folosite, aceste arme creează o lumină și un zgomot, însă fără să elibereze un proiectil.

Incidente precum cel de astăzi sunt extrem de rare. În 1993, Brandon Lee, fiul în vârstă de 28 de ani al lui Bruce Lee, a murit pe platoul de filmare după ce a fost împușcat din greșeală cu o armă din recuzita filmlui „The Crow”. Investigația de la acea dată a arătat că arma fusese anterior folosită, iar un cartuș rămăsese blocat pe țeavă. Când s-au tras ulterior gloanțe oarbe, cartușul a fost dislocat și eliberat.

Foto: Gage Skidmore / Wikipedia / News Nation

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.