A murit un chirurg român infectat cu coronavirus. A luat boala de la o pacientă

cătălin bărbulescu
Foto: Spitalul Universitar de Urgență București (Facebook)

Chirurgul Cătălin Bărbulescu de la Spitalul Universitar de Urgență București a murit din cauza bolii COVID-19, a anunțat instituția pe pagina sa de Facebook.

„Colegul nostru, dr Cătălin Bărbulescu a încetat din viață aseară. Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă azi prima pierdere în această luptă cu vremurile”, au anunțat reprezentanții spitalului.

Medicul primar Cătălin Bărbulescu era specializat în chirurgie toracică și avea vârsta de 65 de ani.

Potrivit hotnews.ro, doctorul suferea de mai multe afecțiuni: boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hepatită C, diabet și sechele de tuberculoză. Medicul a fost internat inițial la Institutul Matei Balș din București, iar din data de 7 mai se afla la Institutul Marius Nasta, unde luni seară a murit.

Chirurgul Cătălin Bărbulescu fusese contactul unei paciente infectate cu COVID-19.

În România, la nivel național, au fost infectate cu coronavirus 2.625 de persoane din rândul cadrelor medicale și al personalului auxiliar din unitățile sanitare.

Până ieri, 18 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 17.036 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.930 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1.107 persoane diagnosticate cu noul coronavirus au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 193 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.351 de persoane. Alte 17.797 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 313.621 de teste.