A fost dezvoltat un test pentru coronavirus care dă rezultatul în 18 minute

test anticorpi coronavirus
Foto: fernandozhiminaicela / pixabay.com

Marea Britanie a aprobat un test pentru coronavirus dezvoltat de compania farmaceutică Roche. Potrivit CNN, acest test ar avea o acuratețe de 100% în detectarea noului coronavirus.

„Săptămâna trecută, experții cercetători de la PHE Porton Down au realizat o evaluare independentă a noului test serologic pentru SARS-CoV-2 al Roche într-un timp record și a concluzionat că este un test cu o specificitate de 100%. (…) Veștile sunt foarte bune în condițiile în care e vorba de un test cu anticorpi atât de specific”, a declarat coordonatorul programului național de testare pentru coronavirus din Marea Britanie, profesorul John Newton.

Un oficial din cadrul ministerului Sănătății britanic a declarat că testul „ar putea să revoluționeze” testarea pentru coronavirus.

Executivul britanic a început deja tratative pentru a achiziționa testele produse de Roche și va încerca să le trimită către spitale cât mai repede. Reprezentanții companiei farmaceutice spun că testul dă rezultatul în aproximativ 18 minute, ceea ce îl face și foarte rapid. Testul a fost autorizat pentru folosire și în Statele Unite ale Americii.

Au fost mai multe companii și din domeniul tehnologiei care au anunțat că au în lucru proiecte de teste pentru coronavirus.

La sfârșitul lunii martie, compania Bosch anunțat că a dezvoltat un test rapid pentru a detecta noul coronavirus, iar rezultatul era oferit în 2,5 ore. Aparatul care va citi testele se numește Bosch Vivalytic și a fost dezvoltat împreună cu o companie din Irlanda de Nord, Randox Laboratories. Acest test are o acuratețe de 95%, potrivit probelor efectuate în laborator, mai spun cei de la Bosch.

O altă companie din domeniul tehnologiei care a anunțat dezvoltarea unui test este Fujifilm. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Fujifilm, kitul de detecție RT-qPCR pentru Sars-Cov-2 va putea furniza rezultate privind prezența coronavirusului care provoacă Covid-19 mai repede decât actualele teste PCR, care au nevoie de 4-6 ore. Testul Fujifilm ar da rezultatul în 2 ore.