Bosch anunță că a dezvoltat un test rapid pentru coronavirus. Oferă rezultatul în 2,5 ore

FOTO: Bosch.com
FOTO: Bosch.com

Compania Bosch anunță, printr-un comunicat de presă, că a dezvoltat un test rapid pentru a detecta noul coronavirus, iar rezultatul este oferit în 2,5 ore.

„Ne dorim ca testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch să ajute oprirea pandemiei de coronavirus cât mai repede posibil. Acesta va grăbi identificarea și izolarea pacienților infectați.

Cu testul rapid pentru COVID-19 vrem să ne aducem aportul la frânarea epidemiei. Prin acest test, persoanele contagiate ar putea fi identificate şi izolate mai rapid”, transmite preşedintele Bosch, Volkmar Denner, printr-un comunicat de presă.

Bosch a dezvoltat acest test împreună cu o companie din Irlanda de Nord, Randox Laboratories, iar întregul proiect a fost transformat în realitate în doar 6 săptămâni. Testul funcționează pe baza unui aparat dezvoltat anterior de divizia medicală a Bosch.

Aparatul care va citi testele se numește Bosch Vivalytic și urmează să fie lansat la începutul lunii aprilie, mai întâi pe piața germană, iar la scurt timp va ajunge în toată lumea.

Întregul sistem dezvoltat de Bosch și Randox Laboratories are avantajul că este complet automatizat și nu este necesar personal specializat și nici transportul probelor către laboratoare, iar astfel de se economisește timp. Acest aparat poate detecta, pe lângă noul coronavirus COVID-19, alte nouă tipuri de viruși respiratorii.

Acest test are o acuratețe de 95%, potrivit probelor efectuate în laborator, mai spun cei de la Bosch.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.