A apărut o nouă înșelătorie prin telefon în România, inspirată de pandemia de COVID

bărbat telefon escrocherie escroc înșelăciune
Foto: StockSnap / pixabay.com

Mai multe persoane au reclamat la poliție că au primit telefoane de la așa-ziși medici care cer diverse sume de bani pentru a acoperi tratamentul medical al unor rude internate bolnave de COVID, relatează postul de televiziune Digi 24.

Practic, este vorba despre adaptarea „metodei Accidentul” la pandemia de COVID. Dacă înainte escrocii se dădeau drept avocați și îi sunau pe oameni pentru a le spune că o rudă a provocat un accident de mașină și le cereau bani pentru a cumpăra, chipurile, tăcerea victimelor, de această dată infractorii se dau drept medici.

Până acum au primit telefoane rude ale unor bolnavi din Cluj, Iași și București, a anunțat poliția, iar sumele cerute au fost cuprinse între 5.000 și 30.000 de lei.

Medicii atenționează însă că tratamentul pentru COVID este decontat de stat în orice unitate sanitară pentru cei care au o asigurare valabilă de sănătate și că unitatea sanitară nu emite o factură decât dacă pacientul nu este asigurat și abia la finalul tratamentului, mai notează sursa citată.

Și anul trecut, în luna mai, la începutul pandemiei, escrocii au folosit o metodă similară. Ei sunau potenţiale victime la telefon şi, pretinzând că rude ale acestora au fost diagnosticate cu COVID, cereau bani pentru achiziţionarea unor aparate de ventilaţie. Un astfel de caz a fost reclamat la Inspectoratul de Poliție Județean Constanţa.

Foto: StockSnap / pixabay.com