Ziua cu cea mai mare creștere a numărului de cazuri de coronavirus la nivel mondial

coronavirus
Foto: Alexey_Hulsov / pixabay.com

Liderul Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat miercuri, 20 mai, că pandemia de coronavirus este departe de a se termina.

El a făcut această declarație în contextul în care îl ultimele 24 de ore s-a înregistrat cea mai mare creștere a numărul de cazuri la nivel mondial de la debutul epidemiei.

Astfel, OMS a anunțat ieri că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 106.000 de noi cazuri pe toată planeta – este cea mai mare creștere de până acum, relatează BBC.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a arătat îngrijorat în special din cauza creșterii numărului de infecții în țările sărace.

„În ultimele 24 de ore, au fost raportate 106.000 de cazuri către OMS – cele mai multe într-o singură zi de la începutul epidemiei”, a declarat Tedros miercuri, într-o conferință de presă.

La nivel mondial, numărul total de cazuri se apropie de 5 milioane. Se pare că acest nou prag va fi depășit la doar două săptămâni după ce a fost depășit pragul de 4 milioane.

Chiar și asa, experții avertizează că numărul de infecții este probabil mult mai mare, în multe țări din lume numărul de teste realizate fiind redus.

Potrivit statisticilor oficiale, peste 326.000 de persoane și-au pierdut viața până acum din cauza SARS-CoV-2.

Cea mai lovită națiune rămâne SUA, aici înregistrându-se peste 1,5 milioane de cazuri și 92.000 de decese.

Situația este tot mai gravă și în Brazilia, țara ajungând la 270.000 de cazuri confirmate, fiind pe locul trei în lume, după SUA și Rusia. Numai miercuri, în Brazilia s-au înregistrat 20.000 de noi cazuri.

Specialiștii au avertizat că Brazilia se află încă la săptămâni distanță de atingerea unui vârf, și s-au arătat îngrijorați de efectele pe care le va avea pandemia în zonele sărace ale țării și în comunitățile indigene.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.