Zilele Bucureștiului 2018 – De ce seara de sâmbătă e de neratat

imapp 22 septembrie zilele bucurestiului

Zilele Bucureștiului au început vineri cu Gheorghe Zamfir și continuă sâmbătă, 22 septembrie, cu un spectacol la mare căutare în lumea întreagă.

De la ora 17, este programat iMapp Bucharest 2018. Totuși, trebuie să știți că proiecțiile pe Casa Poporului (Palatul Parlamentului) vor începe după căderea întunericului, până atunci publicul din Piața Constituției fiind lăsat pe ”mâinile” trupei britanice Hurts. Accesul este gratuit.

Zilele Bucureștiului 2018 – Ce vezi sâmbătă la iMapp

Ziua de sâmbătă, 22 septembrie 2018, este marcată de organizarea celei de-a V-a ediții a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs internațional care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. De-a lungul celor patru ediții, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori.

iMapp Bucharest îi va aduce în capitala noastră, pentru al cincilea an consecutiv, pe unii dintre cei mai buni artiști multimedia din lume, care își vor prezenta creațiile pe fațada Palatului Parlamentului. Tema ediției din 2018 este dedicată Centenarului Marii Uniri: Albastru. Galben. Roșu. Un secol de modernitate în România.

Cele 10 echipe finaliste ale căror lucrări vor fi prezentate la iMapp Bucharest 2018 sunt: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina și Vision Impossible din Olanda.

În data de 22 septembrie 2018, cele 10 lucrări ale participanților vor fi analizate de către un juriu specializat, alcătuit din experți distinși și reprezentanți importanți ai culturii vizuale internaționale, din domeniul artelor vizuale, comunicare, mass-media sau film.

iMapp Bucharest va avea, ca în fiecare an, o componentă interactivă esențială, publicul având posibilitatea de a-și alege favoritul printr-un SMS, la un număr cu tarif normal pus la dispoziție de către organizatori în seara evenimentului. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câștigătoarea Premiului Publicului 2018. Mai mult decât atât, unul dintre votanții din cadrul ediției din 2018, are șansa de a câștiga prin tragere la sorți un City Break!

zilele bucurestiului imapp 22 septembrie zilele bucurestiului imapp 22 septembrie casa poporuluizilele bucurestiului imapp 22 septembrie casa poporuluiZilele Bucureștiului 2018 – ce se întâmplă duminică

Ziua de duminică este dominată de concertul lui Rod Stewart din Piața Constituției, tot cu acces gratuit. Rod Stewart va concerta pentru prima dată după 23 de ani în România, încheind seria celor trei evenimente dedicate aniversării a 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului și celebrării Centenarului Marii Uniri.

În deschiderea concertului va urca pe scenă trupa VUNK.

Spectacolul de Zilele Bucureștiului 2018 începe la ora 17 și este prevăzut să se încheie la ora 23.