Zelenski: Pregătim pașii pentru eliberarea Crimeei

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că eliberarea Crimeei, care a fost anexată ilegal de Rusia în 2014, este una dintre țintele contraofensivei care se desfășoară în această perioadă.

„Pregătim o listă de paşi pentru eliberarea Crimeei de sub ocupaţie. Acestea sunt cuprinzătoare: de securitate, economice şi sociale. Putem reintegra rapid Crimeea în ţesutul naţional al Ucrainei.

De fapt, ocupanţii din Crimeea ar trebui să se gândească deja că, atât timp cât podul din Crimeea încă mai funcţionează, ar trebui să se întoarcă acasă, în Rusia”, a spus Zelenski miercuri, în discursul video nocturn în care se adresează compatrioţilor.

„Crimeea, ca şi restul Ucrainei, va fi liberă – liberă de tot răul rusesc, de la rachetele ruseşti la fiecare ocupant rus”, a adăugat Zelenski.

Comentariile lui Volodimir Zelenski despre Crimeea şi podul Kerci vin în condiţiile în care Ucraina şi-a intensificat, miercuri, contraofensiva în sudul ţării, potrivit surselor ruse. Kievul a păstrat deocamdată tăcerea, dar Zelenski a spus, în discursul său de miercuri seara, că „băieţii (ucraineni) de pe linia frontului au avut rezultate foarte bune astăzi (miercuri – n.r.). Bravo lor!”, a spus liderul ucrainean care a promis că mai multe detalii vor fi anunţate ulterior.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.