Zeci de români cu COVID-19, depistați la intrarea în Grecia

FOTO Captură video Antena1
FOTO Captură video Antena1

Presa elenă relatează că aproape 30 de români și bulgari au fost testați pozitiv la infecția cu coronavirus la punctul de frontieră Kulata-Promachonas, la granița dintre Grecia și Bulgaria.

Cum numărul cazurilor de COVID-19 din România se menține pe o tendință crescătoare, era inevitabil ca și printre numeroșii turiști români din Grecia să existe și infectați.

Cel puțin 29 de turiști români și bulgari au fost depistați joi în vama Promachonas, tranzitată în acea zi de 12.000 de cetățeni UE. Aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi.

Guvernul de la Atena a decis, în urma numărului mare de teste pozitive descoperite, să impună o restricție majoră în acest punct de trecere a frontierei, ales de multe ori și de români. Astfel, turiștii care vor să intre în Elada pe aici vor trebui să prezinte începând de marţi, 14 iulie, ora locală 06.00, un test molecular negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

De asemenea, călătorii vor trebui să completeze formularul ‘Passenger Location Form’ (PLF) cu cel mult 24 de ore înaintea sosirii lor în Grecia.

Dacă Grecia stă bine la numărul de cazuri de coronavirus, cu cel mult 50 de teste pozitive depistate zilnic, sezonul turistic poate înteți transmiterea comunitară.

După ce mai mulți turiști sârbi au fost testați pozitiv la coronavirus în timp ce erau în vacanță, Grecia a decis să închidă frontiera pentru toți cetățenii din Serbia până în 15 iulie.

Rămâne de văzut dacă și românii vor primi o astfel de interdicție temporară.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.