Zeci de persoane au vrut să cumpere permise de conducere false. Ce sume le cereau cei care i-au păcălit

Se lucrează la Taxa auto 2018 FOTO: Michal Jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: Michal Jarmoluk/Pixabay.com

Procurorii din Bucureşti cer arestarea preventivă a trei inculpaţi care au înşelat cel puţin 30 de persoane cărora le-au promis permise de conducere. Încă din 2022, cei trei au susţinut că sunt reprezewntanţi au unor şcoli de şoferi sau chiar poliţişti pentru a înşela persoanele interesate. Cereau între 600 şi 1.200 de euro pentru un document, potrivit News.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 au formulat propunere de arestare preventivă pentru trei persoane, acuzate de înşelăciune în formă continuată.

„În perioada 1 ianuarie 2022 – 21 mai 2024, inculpaţii au postat pe diferite platforme de socializare (…) mai multe anunţuri cu privcire la obţinerea, de către persoane interesate, a unor permise de conducere originale. Inculpaţii au indicat ca modalitate de contactare un număr de telefon care permitea transferarea conversaţiilor în aplicaţia WhatsApp”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, cele trei persoane susţineau că sunt reprezentanţi ai unor şcoli de şoferi sau chiar poliţişti şi trimiteau mesaje temporare cu imaginea unui permis de conducere ce conţinea datele persoanei solicitante.

„Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare demarării procedurii necesare de întocmire a pemiselor de conducere şi expedierii acestora, inculpaţii solicitau de la persoanele interesatesume cuprinse între 600 şi 1.200 de euro”, au mai transmis procurorii, menţionând că banii erau trimişi prin Revolut.

Anchetatorii au făcut mai multe percheziţii, fiind depistate permise falsificate. Până acum au fost intrumentate 30 de fapte.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.