Zeci de case tradiționale din România, zugrăvite de voluntari

Foto: Acasă în Banat / Facebook

Sute de voluntari au participat la cea de-a doua ediție a proiectului ”Color the Village”, în cadrul căruia 30 de case au fost zugrăvite în 30 de zile.

Evenimentul a avut loc în satul Racovița, din județul Timiș, la inițiativa Asociației Acasă în Banat, după ce prima ediție a avut loc în Eftimie Murgu, satul morilor de apă unice în Europa.

„S-a intamplat ceea ce ne-am propus: 30 de fatade zugravite in 30 de zile! Dar a fost enorm de greu si a trebuit ca fiecare voluntar sa dea 100% si chiar mai mult pentru a duce la bun sfarsit tot proiectul. O sumedenie de probleme si lipsuri au trebuit depasite, insa cu multa determinare ne-am mobilizat si am reusit. Dincolo de greutati, satisfactia la final a fost una enorma! Asta pentru ca la Racovita am avut de zugravit o suprafata de circa 3 ori mai mare decat anul trecut, cu fatade din strop si mult mai multe decoruri complicate”, au povestit pe Facebook reprezentanții Asociației Acasă în Banat.

Foto: Acasă în Banat / Facebook

Aceștia au spus că voluntarii au depus peste 6.000 de ore de muncă, iar peste 3.000 de metri pătrați au fost zugrăviți.

„Si de aceasta data ne-am intrecut pe noi insine pentru ca, pur si simplu iubim oamenii, locurile, casele. Ne-am simtit bine si ne-am bucurat de Racovita in toata splendoarea ei! Iar acum abia asteptam editia a III-a din 2021!”, au mai comunicat organizatorii.

Foto: Acasă în Banat / Facebook