Opt feluri în care poți tăia din cheltuielile pe care le ai cu alimentele

Consumați alimente proaspete. Foto: Michael Stern / Flickr
Consumați alimente proaspete. Foto: Michael Stern / Flickr

Alimentele sunt tot mai scumpe în România, iar calitatea unora dintre ele este îndoielnică. În acest articol vă oferim câteva sfaturi utile pentru a face mici economii când vine vorba de cheltuielile cu mâncarea.

Românii aruncă multă mâncare. În fiecare zi, peste 5.000 de tone de alimente ajung la gunoi. Primul sfat pe care vi-l oferim este să încercați să reduceți această risipă.

1. Protejați cartofii

Cu toate că este un aliment foarte ieftin, cartoful nu trebuie neglijat. Dacă îl depozitați corect, îi veți dubla perioada de consum. Așezați cartofii într-un loc răcoros și întunecat, de preferat într-o pungă de hârtie sau într-o plasă, pentru a nu permite acumularea umezelii.

2. Nu cumpărați salată la pungă

Se va strica imediat ce deschideți punga. Alegeți, în schimb, o salată întreagă, care va fi bună de consum mult mai mult timp.

3. Protejați lactatele

Dacă laptele pe care l-ați cumpărat se apropie de data de expirare, congelați-l și folosiți-l când aveți nevoie. Același lucru îl puteți face și cu brânzeturi.

4. Nu cumpărați mezeluri feliate

Cu toate că este mai comodă, această metodă este și mai scumpă. Pe lângă că veți plăti mai puțin, alimentele se vor păstra mai bine.

5. Cumpărați fructe și legume din piață

Dacă vreți să economisiți sume importante de bani, evitați să cumpărați legume și fructe din supermarket. Faceți piața pentru aceste produse, unde, dacă treceți mai spre seară, puteți face afaceri excelente.

6. Nu cumpărați uleiuri scumpe

Aroma uleiului se va pierde în felul de mâncare pe care îl faceți. Nu cumpărați uleiuri scumpe de măsline sau de rapiță.

7. Goliți congelatorul

Nu lăsați congelatorul să devină aglomerat cu fel de fel de bucăți de carne pe care nu le veți mânca niciodată. Gătiți, cel puțin o dată pe lună, un fel de mâncare cu carne din congelator.

8. Nu cumpărați semipreparate

Sunt scumpe și au un conținut nutritiv dezechilibrat. Mai mult, nu sunt niciodată la fel de bune ca mâncarea gătită acasă. În loc să cheltuiți bani frumoși pe o mâncare instant, petreceți timp în bucătărie și veți fi mulțumit de rezultat. Dacă gătiți prea mult, puteți congela porții individuale.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.