7 destinații turistice din România pentru întreaga familie

destinatie de vacanta romania familie copii
Delta Dunării este una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din România. Foto: Pixabay

Cum anul școlar este pe sfârșite, iar planurile pentru vacanța de vară ar trebui făcute din timp, vă oferim o listă cu șapte destinații turistice din România pentru întreaga familie.

Dacă nu vreți să vizitați țări străine în această vară, în acest articol găsiți cele mai interesante destinații locale, care oferă șansa de a explora natura, istoria, și de a vă bucura de agitația unor parcuri de distracții din România.

Iată, deci, cele mai interesante șapte destinații turistice din România pentru întreaga familie.

1. Cetatea Neamțului

Un monument medieval prea rar menționat în astfel de liste, cu destinații turistice din România, este Cetatea Neamțului.

Fortăreața medievală de secol 14 de lângă Târgu Neamț a jucat un rol crucial în sistemul de apărare pus la punct de Ștefan cel Mare. Este așezată într-o zonă foarte pitorească. În ultimii ani a fost restaurată, iar multe dintre camerele cetății pot fi vizitate.

Podul de acces oferă una dintre cele mai frumoase priveliști din Moldova.

Destinații turistice din România pentru întreaga familie

2. Delta Dunării

Dacă vă pasionează natura, atunci nu există o destinație mai inspirată decât Delta Dunării. În prezent, există peste 20 de rute turistice în rezervația naturală, dintre care 15 sunt pe apă.

Delta Dunării oferă posibilitatea de a observa numeroase specii de păsări, fiind un habitat extrem de divers. Aici puteți vedea pelicani, nuferi și numeroase specii de pești.

În ultimii ani, numărul pensiunilor din Deltă a crescut, astfel că nu veți avea nicio problemă în a găsi un spațiu confortabil de cazare.

3. Vulcanii noroioși

Dacă nu i-ați vizitat până acum, nu îi ratați în această vară. Vulcanii noroioși nu puteau lipsi din lista cu 7 destinații turistice din România pentru întreaga familie. Sunt la o aruncătură de băț de București și sunt activi pe tot parcursul anului.

Gazul din interiorul vulcanilor încearcă să iasă la suprafață și împinge noroiul, iar fenomenul este unul extrem de interesant, mai ales pentru copii.

4. Castelul Corvinilor

Poate cel mai frumos castel medieval din Transilvania se află lângă Hunedoara. Castelul Corvinilor este și unul dintre cele mai bine păstrate monumente istorice ale României. Puteți explora construcția medievală în tihnă, iar legendele și poveștile despre istoria locului cu siguranță vă vor captiva.

Castelul Corvinilor găzduiește și multe festivaluri și spectacole, dar și reconstituiri istorice, așa că documentați-vă bine înainte de a vă programa vacanța.

Destinații turistice din România pentru întreaga familie

5. Mocănița din Maramureș

Dacă vreți o experiență cu adevărat relaxantă, luați un bilet și plimbați-vă cu Mocănița prin Maramureș. Trenul cu aburi vă va purta prin cele mai izolate și ascunse locuri din România.

Puteți alege dintr-o multitudine de trasee, multe dintre fostele linii forestiere fiind transformate în rute turistice în ultimii ani.

6. Dino Park

Singurul park tematic cu dinozauri din România este la Râșnov. Aici puteți vedea 47 de replici, în mărime naturală, ale unor specii de dinozauri. Parcul, care este una dintre cele mai interesante destinații turistice din România pentru întreaga familie, se întinde pe o suprafață de 1,5 hectare.

De asemenea, Dino Park are locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci, un cinematograf deosebit și un traseu cu aventuri. Parcul poate organiza și petreceri pentru copii, iar cetatea Râșnov este foarte aproape.

7. Superland

Un alt parc de distracții încheie lista noastră cu destinații turistice din România pentru întreaga familie. Superland este în apropierea orașului Brașov, fiind inaugurat de curând.

Parcul oferă numeroase distracții, o insulă a piraților, unde copiii pot explora diferite experiențe, care mai de care mai solicitante.

https://greatnews.ro/top-5-vacante-ieftine-2018-cele-mai-interesante-destinatii-turistice-din-europa/