WizzAir a vândut mai multe bilete decât locuri. Călătorii nu au vrut să mai coboare din avion

FOTO: skyradar/Pixabay.com
FOTO: skyradar/Pixabay.com

Într-o aeronavă WizzAir a avut loc un incident, săptămâna trecută. Este vorba despre un zbor de la Oslo la București. Toți cei care au cumpărat bilete s-au prezentat pentru îmbarcare.

Cel puțin unul din pasageri a ajuns în avion și s-a trezit că nu mai are loc. A refuzat să coboare, a intervenit poliția, iar decolarea a fost întârziată câteva ore.

Potrivit simpleflying.com, zborul Wizz Air W4 3216 urma să plece de pe Aeroportul Sandeford Torp din Oslo spre București joi seara, la ora 20:55, dar din cauza situației create a decolat abia după miezul nopții.

Deși nu este neobișnuit ca o companie aeriană să permită un număr mai mare de rezervări decât locuri disponibile, pentru că de multe ori pasagerii se răzgândesc și, de fapt, nu mai ajung să cumpere biletele respective, în acest caz chiar au fost vândute bilete în plus, mai exact trei, după cum precizează sursa citată. Ciudat este că nimeni nu și-a dat seama de eroare la timp.

Așa se face că toți pasagerii cu bilete au urcat la bordul avionului, iar trei s-au trezit că stau în picioare. Doi dintre ei au acceptat să se debarce și să zboare cu o altă cursă, după două zile, timp în care cazarea era asigurată de companie. Însă al treilea pasager, un bărbat de 60 de ani, a refuzat să coboare, așa că s-a ajuns la scandal.

În același timp, alți pasageri s-au oferit să debarce, dar au cerut să fie compensați financiar pentru asta, iar compania n-a fost de acord. Situația a scăpat la un moment dat de sub control și toți pasagerii s-au implicat în scandal. O parte dintre ei și-au îndreptat furia către bărbatul de 60 de ani, în timp ce alții, spre angajații companiei.

Astfel, a fost solicitată intervenția poliției, care l-a evacuat pe bărbatul de 60 de ani. Nu este clar dacă și cum a ajuns acesta în România.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.