Wimbledon 2018: Simona Halep a învins o japoneză. Urmează o chinezoaică

Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial și prima favorită la câștigarea turneului, a trecut fără emoții de debutul la Wimbledon 2018.

Românca nu i-a dat nicio șansă japonezei Kurumi Nara, pe care a învins-o cu 6-2, 6-4 pe iarba londoneză. A fost primul meci al Simonei Halep de la triumful istoric izbutit la Roland Garros.

În partida următoare a turneului de Grand Slam din Anglia, constănțeanca în vârstă de 26 de ani o va întâlni pe chinezoiaica Saisai Zheng, care a dispus, în trei seturi, de compatrioata sa, Qiang Wang.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată: Halep a învins-o pe Zheng în două seturi, 6-2, 6-3, în semifinalele de la Shenzhen, în 2015.

Dacă va repeta izbânda, românca va juca în turul al treilea împotriva învingătoarei dintre Lar Arruabarrena, din Spania, care a trecut cu 8-6 în ”decisiv” de Ana Bogdan, și taiwaneza Su-wei Hsieh.

În optimile de finală, Simona Halep o poate reîntâlni pe britanica Johanna Konta, cea care a eliminat-o anul trecut.

Marea surpriză a zilei de ieri la Wimbledon 2018 a fost eliminarea Mariei Șarapova, care a fost trimisă acasă de mult mai tânăra rusoaica Vitalia Diatchenko, după un meci foarte încins, scor 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4.

Campioana de anul trecut de la Wimbledon, Garbine Muguruza a învins-o pe favorita locală, Naomi Broady, în două seturi, scor 6-2, 7-5, în timp ce Angelique Kerber a dispus de rusoaica Vera Zvonareva, cu 7-5, 6-3.

Wimbledon 2018: Trei românce pentru turul trei

Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru și Sorana Cîrstea joacă azi pentru un loc în turul al treilea la Wimbledon 2018.

Buzărnescu (cap de serie 29) are șansa să o răzbune pe Irina Begu, care a pierdut sec, 2-6, 2-6, cu Katie Swan, o tânără din Marea Britanie care a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Alexandra Dulgheru, venită din calificări, va încrucișa racheta cu Venus Williams. Experiementata americancă, favorită cu numărul 9 în acest an, are cinci titluri pe iarba de la All England Club.

Sorana Cîrstea își poate egala cea mai bună performanță la Wimbledon printr-un succes în fața rusoaicei Evgeniya Rodina.