Vrei să cumperi un sistem de securitate video? Iată greșelile pe care le poți evita!

Achiziționarea unui sistem de securitate video este o decizie destul de mare, pentru că nu sunt multe lucruri mai importante decât securitatea ta, a familiei și a afacerii tale. Cum ofertele sunt extrem de variate, iată câteva greșeli pe care le poți evita!

Ieftin, cât mai ieftin! Luarea unei decizii pe baza prețului cel mai mic nu este întotdeauna cea mai bună alegere când vine vorba de securitatea casei tale. Deși variantele mai ieftine pot arăta la fel ca variantele mai scumpe, acestea sunt în general mai greu de setat și au o calitate mai slabă de fabricație. De exemplu, magazinul online SKUT.ro sugerează achiziționarea de sisteme de la Hikvision și Dahua, acestea oferind un raport preț – calitate excelent.

Filmare pe timp de noapte. Cele mai multe persoane uită să verifice dacă camerele pe care doresc să le achiziționeze au capacitatea de a filma și pe timp de noapte, ceea ce este o greșeală destul de comună. Degeaba ai cameră de supraveghere dacă pe timp de noapte este inutilă.  E bine să căutați o cameră care oferă o filmare curată și luminoasă, de aceea este bine ca această cameră să fie dotată cu mai mult LED-uri infraroșii.

Ignorarea unor costuri suplimentare. Este important ca atunci când achiziționați o cameră, să vă asigurați că nu există și costuri suplimentare, cum ar fi cele pentru stocarea filmărilor online.

Camera are un design frumos. Cu toții am căzut în această capcană când singurul motiv în a achiziționa un produs a fost pentru că era proaspăt lansat și pentru că arată bine. Totuși, ca și în viață, e bine să nu ne luăm după aspect ci după ce e în interior.

Așa-i că nu te-ai gândit și la viitor? Chiar dacă achiziționezi o cameră mai scumpă, e bine să te gândești dacă aceasta va mai fi disponibilă și în viitor, sau dacă va satisface necesarul ulterior. Poate ați achiziționat camere analogice și dorți să suplimentați numărul acesta. În cazul acesta va trebui să achiziționați și un nou DVR. In constrast, dacă achiziționați camere IP și doriți suplimentarea numărului acestora, nu veți mai fi nevoiți să luați un nou DVR.

Nu te-ai gândit la cel mai rău scenariu. Când ești gata să faci achiziția, este ușor să te lași „furat” de specificații. Sigur, spațiu de stocare gratuit sună extraordinar, dar ce se întâmplă dacă stochează clipuri de doar 15 secunde? Și filmare continua de 24 ore sună super, dar ce se întâmplă dacă nu aveți spațiu suficient de stocare? Cand vrei să faci achiziția, trebuie să iei în considerare chiar și cele mai mici informații. De aceea, este bine ca achiziția să se facă în magazine serioase, axate pe comercializarea unor astfel de sisteme supraveghere. În acest fel puteți cere și păreri avizate și în funcție de nevoia ta, îți poate sugera produse la care nu te-ai gândit.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.