Volkswagen vrea să facă o mașină electrică sub 20.000 de euro

Volkswagen ID.2all
Volkswagen ID.2all

Marii producători de automobile caută soluții pentru a scădea costurile mașinilor electrice. Puține modele electrice sunt sub 30.000 de euro, mai ales din cauza costurilor mari pentru baterii, însă cei de la Volkswagen speră să facă un model care să coste sub 20.000 de euro.

Mașina ar putea denumi denumirea de ID1, iar pentru versiunea de bază ar putea costa sub 20.000 de euro. Specialiștii producătorului german lucrează la noi tehnologii legate de baterii, iar costurile lor ar urma să fie reduse.

Viitorul model Volkswagen ar urma să folosească baterii fabricate chiar într-o fabrică proprie, în Valencia, Spania.

De asemenea, ar urma să exise și o nouă arhitectură scheletică, astfel încât să fie lansate modele mici de oraș la prețuri acceptabile și pentru alte mărci din cadrul companiei, precum Seat sau Skoda.

Volkswagen a prezentat recent conceptul ID 2all care este ceva mai mare decât viitorul ID 1 și care, în versiunea de serie, va costa de la 25.000 de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.