Vlad Voiculescu a fost demis

Vlad Voiculescu FOTO: Pagina perosnală de Facebook Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu FOTO: Pagina perosnală de Facebook Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu va fi demis de premierul Florin Cîțu, picătura care a umplut paharul în cazul ministrului Sănătății fiind ordinul de ministru dat aseară prin care se modificau criteriile de intrare în carantină.

Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, cea care a semnat documentul controversat, își va pierde și ea funcția, potrivit Digi24.

Vlad Voiculescu, aflat la al doilea mandat în fruntea Ministerului Sănătății, a fost aprig contestat de opoziția politică în ultima perioadă.

Se pare că decizia demiterii ministrului de la PLUS a fost luată în urma unei întâlniri pe care premierul Florin Cîțu a avut-o cu șeful USR și vicepremierul țării, Dan Barna.

Barna va prelua interimatul funcției de ministru al Sănătății, potrivit unui anunț făcut pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a declarat Cîțu, potrivit sursei citate.

Se pare că prim-ministrul României nu a acceptat faptul că a fost trecut cu vederea în procesul de stabilire a noilor măsuri de carantinare.