Vlad Voiculescu îl acuză pe Bode de minciună: „Niciodată șoferul SPP nu accelerează peste viteza legală fără acceptul demnitarului”

vlad voiculescu lucian bode
Foto: Facebook

Vlad Voiculescu, candidat USR-PLUS la funcția de viceprimar al Bucureștiului, îl acuză pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, că minte atunci când spune că șoferul SPP este cel care a luat decizia de a merge cu o viteză mai mare decât cea legală.

Într-o conferință de presă susținută vineri, 4 septembrie, Lucian Bode și-a cerut scuze pentru accidentul provocat în urmă cu câteva zile, când mașina în care se afla a mers pe contrasens sute de metri, depășind peste linia continuă o coloană de mașini, având o viteză peste cea legală, și a intrat în mașina unor turiști polonezi.

Ministrul a spus că în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate și se odihnea. De asemenea, el a mai spus că până duminică nu a avut niciun motiv să fie preocupat de modul în care conduc șoferii SPP deoarece aceștia s-au comportat „impecabil”.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună șoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească sau să nu folosească semnalele acustice și luminoase, dacă mașina e echipată. Demnitarul îi transmite șoferului destinația și ora la care dorește să ajungă. Șoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl va urma și de ducerea în siguranță la destinație a demnitarului. În astfel de deplasări nu există „ne grăbim”, există doar „ajungem în siguranță la destinație””, a mai declarat Lucian Bode.

Însă Vlad Voiculescu îl acuză pe ministru de minciună: „Am așteptat declarațiile ministrului Lucian Bode pe tema accidentului din weekend. Au venit abia astăzi, le-am citit acum și am scris câteva cuvinte dure aici. Le-am șters apoi…las doar atât: domnul ministru Bode MINTE! Profită de faptul că nu toată lumea a avut parte în calitate de demnitar de serviciile SPP”.

„Am avut șofer și aghiotant din partea SPP în cele 7 luni ca ministru al sănătății în guvernul Cioloș. Niciodată, dar niciodată șoferul SPP nu accelerează peste viteza legală fără acceptul demnitarului. Cu atât mai mult să folosească lumina albastră. Mai clar: șoferii SPP sunt profesioniști – cu asta își câștigă pâinea. Și sunt militari. Nu încalcă regulile decât la solicitarea demnitarului de a ajunge în intervalul de timp X la locul Y și nu fac uz de lumina albastră sau alarmă specifică decât cu acordul expres (verbal, ce-i drept) al demnitarului. Asumarea responsabilității e lucru rar la politicienii români. Acum vinovat e un șofer de la SPP… care bineînțeles că nu va scoate un cuvânt despre cum au stat de fapt lucrurile. Și vorba aia… nu a murit nimeni…”, a mai comentat Vlad Voiculescu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.