Un român, câştigător al unui renumit concurs de fotografie

vlad_eftenie_first_snow
Fotografia „Prima ninsoare”, a lui Vlad Eftenie

Un fotograf român a câştigat premiul întâi la una dintre categoriile unui renumit concurs organizat de Sony.

Fotografia lui Vlad Eftenie a fost aleasă drept cea mai bună dintre cele peste 70.000 de imagini înscrise în concurs, la secţiunea „Open Low Light” a concursului Sony World Photography Awards.

Bucureşteanul, lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, a câştigat o cameră foto Sony A6000. De asemenea, alături de câştigătorii celorlalte nouă categorii din concurs, Vlad Eftenie a intrat în cursa pentru titlul de fotograful anului, recompensat cu un premiu de 5.000 de dolari.

Vlad a surprins fotografia câştigătoare în această iarnă, în Bucureşti, într-o staţie a tramvaiului 41 de pe strada Turda.

„Odată cu venirea întunericului, starea vremii s-a deteriorat și am ezitat să utilizez camera foto. În acel moment, am observat o compoziție interesantă: pietonii traversau bulevardul în lumina farurilor autoturismelor, iar totul era animat de fulgii de zăpadă, spulberați de vântul rece. Mașinile înaintau foarte încet, condițiile de lumină erau dificile și femeia cu umbrela părea împietrită în timp. Atunci am decis să scot camera foto și să imortalizez momentul, care a coincis cu prima zăpadă a anului”, a descris Vlad momentul în care a făcut fotografia.

Imaginea câștigătoare realizată de Vlad Eftenie va fi expusă la Somerset House, din Londra, în perioada 1-18 mai și va fi publicată în anuarul Sony World Photography Awards 2014.

„Interesant e faptul că imaginea mea e făcută la o sută de metri de casă, într-un loc apropiat, în staţia de tramvai, un loc atât de comun. Fără să fie nevoie să merg la mii de kilometri distanţă pentru a găsi un subiect valoros. Acest lucru arată că valoarea există oriunde, trebuie doar aflată şi scoasă la iveală. Si în al doilea rând, fotografia de stradă poate naşte imagini câştigătoare, poate fi recunoscută”, a spus Vlad după ce a aflat că este câştigătorul categoriei „Low Light”.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.